ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ

Εφ Νετγκαζέτε 12-5-2011

Ερντογάν : ¨Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ένα ψέμα που περπατά¨

ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ- Μιλώντας ο πρόεδρος του ΑΚΠ και πρωθυπουργός Ερντογάν είπε : ¨Μα ένας άνθρωπος πως γίνεται να λέει τόσα ψέματα χωρίς να ντρέπεται, χωρίς να στεναχωριέται και χωρίς να κοκκινίζει ; Εάν θέλετε να δείτε ένα ψέμα να περπατάει, δείτε τον Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν μίλησε στον κόσμο στην πλατεία Εθνικών Δυνάμεων στο Μπαλικεσίρ. Στην αρχή ευχαρίστησε τους κατοίκους του Μπαλικεσίρ για το ενδιαφέρον που έδειξε λέγοντας : ¨Εμείς μεταξύ μας αγαπιόμαστε…Όπως ο Φερχάτ βγήκε στον δρόμο για την Σιρίν, όπως ο Μετζνούν βγήκε στην έρημο για την Λεϊλά, έτσι και εμείς βγήκαμε στου δρόμους της Ανατολίας και της Θράκης. Ο Ερντογάν ανέφερε πως σε 8,5 χρόνια έχει πάει 8 φορές στο Μπαλικεσίρ, χωρίς όπως είπε να σκεφτεί το αν είναι κοντά ή μακριά.

Ανέφερε : ¨Αυτά που δεν είχαν γίνει σε 79 χρόνια τα κάναμε σε 8,5 χρόνια. Η Τουρκία σε 8,5 χρόνια βίωσε πρωτιές, χαρές και επιτυχίες που δεν είχε ζήσει ποτέ. Με την στήριξη του έθνους και με τις προσευχές του, για μια ακόμη φορά λέμε πως ¨στάση δεν υπάρχει, συνεχίζουμε τον δρόμο μας. Το Μπαλίκεσίρ είναι η πόλη των ηρώων, είναι η πόλη της γενναιότητας, το Μπαλίκεσιρ είναι η πόλη του Πολέμου Σωτηρίας, η πόλη των Εθνικών Δυνάμεων. Είναι η πόλη του Βελή Σεμσεντίν, και του Χασάν Μπασρί. Είναι η πόλη του δεκανέα Σαίντ ο οποίος κατέγραψε μύθο κουβαλώντας στην πλάτη του βλήμα 250 κιλών στον πόλεμο του Τσαννάκαλε. Ο Θεός όλους να τους έχει καλά, ας είναι στον παράδεισο. Εγώ σήμερα θα ήθελα να απευθυνθώ στους νέους μας και να τους τονίσω κάποια πράματα. Μπαλικεσιριώτες αδέρφια μου, Μπαλικεσιριώτες νέοι. Το λύκειο Μπαλίκεσίρ, λειτουργώντας τότε υπό την παλιά του ονομασία ¨Μπαλίκεσίρ Σουλτανισί¨ κατά την χρονιά 1916-17 δεν είχε κανέναν απόφοιτο. Ξέρετε τον λόγο ; Διότι όλοι είχαν πάει στο μέτωπο του Τσανάκκαλε να υπερασπιστούνε την πατρίδα και κανένας τους δεν γύρισε πίσω. Όλοι πήραν πτυχίο μάρτυρα. Εμείς λοιπόν είμαστε γόνοι αυτής της γενιάς. Έτσι είναι και οι νέοι μας. Κανείς δεν μπορεί να μας πιάσει. Θα υπερβούμε το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού. Εμείς με αυτούς τους νέους μας πάντα αισθανόμασταν και θα συνεχίσουμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Οι νέοι αυτής της χώρας δικαιούνται και με το παραπάνω τα πάντα, και όταν τους παρέχονται δυνατότητες και ευκαιρίες κάνουν την Τουρκία υπερήφανη.¨

Σχόλιο : Προσέξτε τα επιχειρήματα με τα οποία απευθύνεται στον κόσμο. Από την μια αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά είναι που θέλει να ακούσει εκεί ο κόσμος. Και από την άλλη κάνεις την θλιβερή σύγκριση με τα καθ΄ημάς…. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone