ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ¨ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ¨ ΤΟΝ ΝΤΙΝΚ

Εφ. Ραντικάλ 4-5-2011

Έρευνα στα στελέχη της ΜΙΤ για τον Ντινκ

Έρευνα διεξάγεται μετά από σχετική άδεια της πρωθυπουργίας για στελέχη της ΜΙΤ που πριν δολοφονηθεί ο Χραντ Ντινκ τον είχαν προειδοποιήσει με τη φράση ¨Να προσέχεις τα γραπτά σου¨.

Αποκαλύφθηκε ότι με άδεια που έδωσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν στις 21 Ιανουαρίου 2011 έρευνα διεξάγεται σχετικά με τον υποδιοικητή της ΜΙΤ περιοχής Μαρμαρά Οζέλ Γιλμάζ και μιας άλλης γυναίκας που υπηρετούσε δίπλα του , οι οποίοι μετά την δημοσίευση του άρθρου του Χραντ Ντινκ που έλεγε πως η Σαμπιχά Γκιοκτσέν ήταν Αρμένισα, τον κάλεσαν στην νομαρχία όπου τον προειδοποίησαν λέγοντας του να προσέχει αυτά που γράφει.

Μια εβδομάδα πριν να δολοφονηθεί ο Ντιν στο άρθρο του με τίτλο ¨Γιατί επιλέχτηκα ως στόχος¨ αναφέρει πως στις 4 Φεβρουαρίου 2004 είχε κληθεί στην νομαρχία όπου παρουσία του τότε αντινομάρχη Ερόλ Γκιουνγκιόρ είχε προειδοποιηθεί από δύο άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν γυναίκα. Μετά τον θάνατο του Ντινκ αποκαλύφθηκε ότι το ένα άτομο από αυτά ήταν ο υποδιοικητής της ΜΙΤ περιοχής Μαρμαρά Οζέλ Γιλμάζ. Ο Γιλμάζ είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση Εργκενέκον.

………………….

Σχόλιο : Κανονικά όπως η μαφία. Πρώτα τον προειδοποίησαν και αφού δεν …συνεμορφώθη ήρθαν οι σφαίρες του δολοφόνου-¨χρήσιμου ηλίθιου¨ Ογούν Σαμάστ.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone