ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΤΕΝΤΕ

Εφ. Μπιρλίκ 4-5-2011

Ανακοίνωση του δημοσιογράφου Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ

Κάθε χρόνο η 14η Μαίου στην Κομοτηνή γιορτάζεται ως η απελευθέρωση της πόλης. Και καθώς οι κρατικοί φορείς και υπηρεσίες επιθυμούν να δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτήν την ημερομηνία, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις. Ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ έχοντας μια διαφορετική άποψη για αυτούς τους εορτασμούς εξέδωσε μια ανακοίνωση τύπου

Η ανακοίνωση είναι η εξής :

Και εσύ Βρούτε ;

Για χρόνια συνεχίζουμε να αρπαζόμαστε με αρμόδιους από τον δήμο, την την νομαρχία και την περιφέρεια

Η 14η Μαίου δεν αποτελεί απελευθέρωση της Θράκης. Ο Ελληνικός στρατός δεν απελευθέρωσε την Θράκη. Προσαρτήθηκε στην Ελλάδα μετά από σχετική απόφαση του λαού της Θράκης (Τούρκοι, Ρωμιοί, Αρμένιοι, Εβραίοι).

Παρατηρείται ότι δεν δώσατε ως Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας την δέουσα σημασία σε αυτό το ευαίσθητο θέμα και γίνεστε και εσείς οχήματα της προπαγάνδας του ελληνικού κράτους…

Αυτό το ιστορικό γεγονός είναι ανάγκη να επανορθωθεί από τον δήμο, και το να μετέχετε και εσείς σε εκδηλώσεις υπό τον τίτλο ¨Ελευθέρια Θράκης¨ αποτελεί τουλάχιστον προσβολή στην ιστορία μας.

Ζητώ να επανορθώσετε το λάθος που ασυνείδητα κάνατε στην πρόσκληση σας, και πιστεύω πως η πιο σωστή εκ μέρους σας κίνηση  θα ήταν να ζητήσετε την ίδια επανόρθωση από τον δήμο, και να μην μετάσχετε για όσο καιρό δεν επανορθώνεται αυτό.

ABDÜLHALİM DEDE

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone