ΟΙΩΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 2-5-2011

Σημάδι επέμβασης από τον Ερντογάν στα ¨Πολιτικά ναμάζια της Παρασκευής¨.

Την ώρα που με τις 1000 σχεδόν συλλήψεις των τελευταίων δύο εβδομάδων και τις φυλακίσεις σχεδόν 200 ατόμων οι Κουρδικές επαρχίες μεταβάλλονται σε πυριτιδαποθήκη, οι τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν δίνουν σημάδια εισόδου σε μια περίοδο με ευρεία χρήση της βίας στο Κουρδικό θέμα.

Χτες ο Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο τηλεοπτικό κανάλι Show Tv , αναφερόμενος στις δράσεις ¨πολιτικής ανυπακοής¨ του BDP και του DTK, δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει τα ξεχωριστά ναμάζια κατά τις Παρασκευές.

Ο ΕΡντογάν κατηγόρησε το BDP πως χαλά την ενότητα της Τουρκίας και ανέφερε πως «Πλέον δεν υπάρχει Κουρδικό θέμα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ξεχωριστό ναμάζι τις Παρασκευές» .

Σχετικά με την κίνηση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου να θέσει βέτο σε υποψηφίους που υποστήριζε το BDP, ανέφερε πως δεν διαθέτει δύναμη επέμβασης σε αυτό , καθώς είναι ένας ανεξάρτητος φορέας.

………………………..

¨Το πλαφόν του 10% δεν το έφερε το κόμμα ΑΚΠ. Οι κυβερνήσεις συνασπισμών στην Τουρκία διαταρράσουν την σταθερότητα. Όρος για την σταθερότητα είναι το εκλογικό πλαφόν του 10%¨.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone