ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΜΠΕΙΟΓΛΟΥ

Εφ. Μπιργκιούν 16-5-2011

Πλέον οι αγαπημένοι δεν θα μπορούνε να κάθονται δίπλα-δίπλα στο Μπέιογλου !

Ο δήμος του Μπέιογλου άρχισε μια απίστευτη πρακτική. Ο δήμος του Μπέιογλου (δήμος του κόμματος ΑΚΠ) άρχισε να ξηλώνει τα διπλά καθίσματα που είχαν κατά μήκος της οδού Ιστικλάλ και στα πέριξ σοκάκια οι καφετέριες και τα μπαρ. Ο δήμος στέλνοντας την δημοτική αστυνομία ζητά στην θέση των διθέσιων καναπέδων να μπούνε πολυθρόνες ατομικές, και λέει στους ιδιοκτήτες ότι απαγορεύονται οι διθέσιες πολυθρόνες. Οι δημοτικοί αστυνομικοί χωρίς κάποια έγγραφη απόφαση στα χέρια τους και αποφεύγοντας να ανακοινώσουν το λόγο, νωρίς το πρωί για να εκφοβίσουν τις άλλες καφετέριες, φόρτωσαν τις πολυθρόνες σε φορτηγά και τις πέταξαν στην δημοτική αποθήκη. Σχετικά με αυτό το περιστατικό μιλήσαμε με επαγγελματίες της περιοχής.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Μωχάμετ Σιμσέκ που δουλεύει στο καφέ Nero, περιγράφει πως οι δημοτικοί αστυνομικοί χωρίς καμιά δικαιολογία ήρθαν και είπαν πως πρέπει οι διθέσιες πολυθρόνες να αλλαχτούνε με μονοθέσιες. Ο Σιμσέκ αναφέρει πως όταν τους ρώτησε αν αυτό γίνεται για να μην κάθονται δίπλα δίπλα τα ζευγάρια του απάντησαν πως «καλά το εντόπισες» . Ο Σιμσέκ λέει πως « ¨όπως το ΑΚΠ συλλαμβάνει ανθρώπους χωρίς δικαιολογία, έτσι και εδώ χωρίς καμιά δικαιολογία μας λέει να καταργήσουμε τις διθέσιες πολυθρόνες».

………….

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ

Ο Μουσταφά Μποζκούρτ που δουλεύει στον ίδιο δρόμο στο καφέ Adalı λέει πως «Επί ένα μήνα έρχονται αυτές οι προειδοποιήσεις. Έρχονται, μας προειδοποιούν, αλλά όταν τους ρωτάμε το λόγο λένε πως ούτε οι ίδιοι ξέρουν».

Οι εργαζόμενοι στο καφέ Palyaço λένε πως αυτή η απόφαση λήφθηκε για να μην κάθονται οι αγαπημένοι δίπλα-δίπλα, αλλά πως οι ίδιοι θα αντισταθούνε όσο μπορούνε και δεν θα δώσουν τις πολυθρόνες τους.

………………….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone