ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ !

Εφ. Ζαμάν 14-5-2011

Γράμμα από τον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης προς το Ισραήλ για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά : Δώστε τα στοιχεία της ταυτότητας αυτών που έδωσαν την εντολή για την επέμβαση.

Συνεχίζεται η έρευνα σχετικά με την επέμβαση των Ισραηλινών κομμμάντο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 8 Τούρκοι και ένας Αμερικανός.

Η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης με επιστολή που έστειλε μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης και ΥΠΕΞ στο Ισραήλ, ζητά τα ονόματα και τις διευθύνσεις των στρατιωτικών που μετείχαν στην επίθεση, καθώς και των πολιτικών και στρατιωτικών αρμοδίων που έδωσαν την εντολή για την επέμβαση.

Στην έρευνα που αφορά πολλά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και ¨δολοφονίες εκ προμελέτης¨, αναφέρονται με την ιδιότητα του υπόπτου τα ονόματα του προέδρου της Δημοκρατίας Σιμόν Πέρεζ, του πρωθυπουργού Βενιαμ Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπάρακ, του ΥΠΕΞ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Γκάμπι Ασκενάζι, και του του Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Ελιέζερ Μερόν. Ο εισαγγελέας στην δισέλιδη επιστολή του περιγράφει με λεπτομέρειες την αιματηρή επίθεση και την μετέπειτα κακομεταχείριση των εθελοντών που επέβαιναν στο πλοίο. Στην επιστολή αναφέρεται πως μετά την επέμβαση οι εκατοντάδες εθελοντές αιχμαλωτίστηκαν και πετάχτηκαν στις φυλακές.

Επιστολή από Αμερικανούς βουλευτές προς τον Ερντογάν

36 βουλευτές του Κογκρέσου των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στον Ερντογάν και του ζητάνε να σταματήσει το σχεδιαζόμενο για τον Ιούνιο δεύτερο δρομολόγιο για τη Γάζα του Μαβί Μαρμαρά. Ανάμεσα στους βουλευτές βρίσκονται και μέλη της ομάδας Φίλων της Τουρκίας, και στην επιστολή αναφέρουν πως ένα νέο δρομολόγιο θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών.

………………