"ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΑ" ΜΕΝ ΤΟ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ ΑΛΛΑ…

 Εφ. Ταράφ 9-5-2011

Το επονομαζόμενο και ¨Μικρή Κίνα¨ Γκαζιάντεπ παρά το ότι είναι βιομηχανική πόλη, μαστίζεται από τον αυξανόμενο αριθμό του στρατού των ανέργων. Το μόνο που ζητάει ο κόσμος από τους πολιτικούς είναι δουλειά. Το κλίμα είναι υπέρ του ΑΚΠ.

Κατά τη δεύτερη μέρα του εκλογικού μας ταξιδιού βρισκόμαστε στο Γκαζιάντεπ, την επονομαζόμενη και ¨Μικρή Κίνα¨ λόγω της ανεπτυγμένης της βιομηχανίας. Με την καθημερινή ανάπτυξη της βιομηχανίας στο Γκαζιάντεπ , έχουμε μετανάστευση από πολλές περιοχές από τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά. Αυτό προκαλεί στρεβλή αστικοποίηση και αύξηση του πληθυσμού στο κέντρο της πόλης. Με όλους όσους μίλησα στο κέντρο ομονοούν στο θέμα της ανεργίας. Ενώ με την εκβιομηχάνιση έπρεπε να μειωθεί η ανεργία, αυτό δεν έγινε.

Με βάση αυτά που λένε τα στελέχη του κόμματος ΑΚΠ ο αριθμός των ανειδίκευτων είναι μεγάλος, ενώ υπάρχει έλλειψη από ειδικευμένο προσωπικό. Τα μέλη του CHP πιστεύουν το αντίθετο. Δουλειές δεν υπάρχουν και οι βιομηχανίες κλείνουν. Το κεφάλαιο κατευθύνεται στις περιοχές όπου παρέχονται κίνητρα. Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να κάνουν επενδύσεις σε περιοχές όπως το Μάρας και το Αντίγιαμαν.

 

Η ψήφος μου σε αυτόν που θα μου δώσει δουλειά

 Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι η ανασφάλιστη εργασία, οι πολλές ώρες δουλειάς και ο μικρός μισθός. Ενώ αυτοί που δεν δουλεύουν θέλουν δουλειά. Ένας από αυτούς ο Μετίν Αρσλάν. Λόγω της ανεργίας σκέφτεται να πάρει τα δύο του παιδιά που σπουδάζουν στο σχολείο. Λέει πως είναι επί τρία χρόνια άνεργος. Είναι αναποφάσιστος στο θέμα των εκλογών. Λέει πως «Η ψήφος μου θα πάει σε αυτόν που θα μου δώσει δουλειά». Ο ταξιτζής που ανέβηκα ο Αχμέτ λέει τα αντίθετα. Λέει πως δουλειές υπάρχουν αλλά οι άνθρωποι δεν τις αρέσουν.

 

Ένα στα έξι άτομα κάτοχος πράσινης κάρτας

Η τεράστια διαφορά ανάμεσα στις συνοικίες όπου κάθονται οι πλούσιοι και οι φτωχοί αποδίδεται με αυτήν τη φράση : Στην μια μεριά υπάρχουν ατοί που ανεβαίνουν στις Πόρσε και στην άλλη υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούνε να βρούνε ψωμί. Ο φαρμακοποιός Χουσείν Τσεϊλάν δίνει στοιχεία για τον αριθμό των πράσινων καρτών στην πόλη. Λέει πως στην πόλη υπάρχουν 200 χιλιάδες άτομα με πράσινη κάρτα. Αυτό αποτελεί το ένα έκτο της πόλης. Δηλαδή το ένα στα έξι άτομα έχει πράσινη κάρτα.

……………….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone