ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΡΙΤΒΑΝ ΜΟΛΛΑ ΙΣΑ

Περιοδικό Αζινλίκτσα 24-5-2011

Και η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ. υπερασπίστηκε τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά

Μετά από την ανακοίνωση υπεράσπισης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης για τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά, εξέδωσε και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης ένα δελτίο τύπου που υπερασπίζει τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά.

Το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης έχει ως εξής:

Η πρωτοβουλία πολιτικού λιντσαρίσματος κατά του αντιδημάρχου Ριντβάν Μολλά Ισά

Μεγαλώνει η στήριξη προς τον Ριντβάν Μολλά Ισά, αντιδήμαρχο του δήμου της Κομοτηνής, ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση από τον πρόεδρο του συνδυασμού ¨Σπάρτακος¨ του δήμου Κομοτηνής τον Δαπέργολα επειδή στις 8 Μαΐου του 2011 συμμετείχε στην 52η Τακτική Γενική Συνέλευση του Γενικού Κέντρου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Όπως αναφέρθηκε, την συμμετοχή του Ριντβάν Μολλά Ισά στην 52η Γενική Τακτική Συνεδρίαση του Γενικού Κέντρου του ΣΑΤΔΘ, ο πρόεδρος του συνδυασμού ¨Σπάρτακος¨, ο Δαπέργολας, την έφερε ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στις 12 Μαΐου 2011 και την επέκρινε λέγοντας: «Συμμετείχε σε μια εκδήλωση ενός ιδρύματος το οποίο κατηγορεί παγκόσμια την Ελλάδα και συνεργάζεται με τους Γκρίζους Λύκους». Ο αντιδήμαρχος Ριντβάν Μολλά Ισά δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΔΘ με την ιδιότητα του αντιδημάρχου αλλά ατομικά παίρνοντας άδεια από τον δήμαρχο πριν πάει εκεί.

Γενικό Κέντρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης: Εκμεταλλεύονται τα εθνικά αισθήματα του ελληνικού λαού

Η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο Βήμα στην Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποχρεούνται προκαταβολικά να παίρνουν άδεια από το δημοτικό συμβούλιο για εκδηλώσεις που θα συμμετάσχουν. Είπε ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν γίνονται για να επιλυθούν τα εθνικά προβλήματα αλλά για να λύσουν τα προβλήματα εκείνων που τους έδωσαν ψήφο. Επίσης, δήλωσε ότι το Γενικό Κέντρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης, με δελτίο Τύπου που δημοσίευσε στις 20 Μαΐου 2011, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία πολιτικού λιντσαρίσματος που ασκείται κατά του Ριντβάν Μολλά Ισά, ταυτόχρονα έχει μετατραπεί σε καμπάνια λασπολογίας του συλλόγου. Από το Γενικό Κέντρο του ΣΑΤΔΘ αναφέρθηκε ότι στόχος τέτοιου είδους προσεγγίσεων αρχικά είναι να παρεμποδίσουν την τουρκο-ελληνική φιλία και οι επιτιθέμενοι σήμερα στον Ριντβάν Μολλά Ισά, όπως στο παρελθόν, προσπαθούν και σήμερα να καταλάβουν θέση μέσα στην κοινωνία εκμεταλλευόμενοι τα εθνικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Χαμπίπογλου: Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα εξαπατηθεί

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) Χαλίτ Χαμπίπογλου έκανε την εξής δήλωση: «Το να συζητείται σήμερα η συμμετοχή του αντιδημάρχου Ριντβάν Μολλά Ισά στην 52η Τακτική Συνέλευση του Γενικού Κέντρου του ΣΑΤΔΘ είναι αρκετά λυπηρό…. Ποιο είναι το κακό που θα μπορούσε να προκαλέσει η συμμετοχή του Ρινβάν Μολλά Ισά στην Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΔΘ του εκπροσώπου των Τούρκων δυτικής Θράκης; Αυτή είναι μια σκέψη εκείνων που βλέπουν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης ως μια απειλή για την εθνική ακεραιότητα της χώρας. ….Εμείς, ως ΕΟΤΔΘ, στηρίζουμε τον αντιδήμαρχο Ριντβάν Μολλά Ισά. Όλοι γνωρίζουμε τον κύριο στόχο της πρωτοβουλίας πολιτικού λιντσαρίσματος κατά του Ριντβάν Μολλά Ισά, ο οποίος προσπαθεί σε τοπικό επίπεδο για την επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Όμως, η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα υπηρετήσει τέτοιου είδους παιχνίδια.

Σχόλιο : Δηλαδή θα πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό όταν ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής  μετέχει σε εκδήλωση  με τη σημαία της ανεξάρτητης Θράκης ;  Όχι παιδιά δεν θα μας τρελλάνετε. Άλλωστε αν είναι τόσο φυσιολογικό του χρόνου ας πάει και ο Έλληνας δήμαρχος !