ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Εφ. Μπιργκιούν 6-5-2011

Από την ¨Εθνική Ασφάλεια ¨ στις ¨πνευματικές αξίες¨

Η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας Αττάλειας , άρχισε ένα νέο σχέδιο. Το επόμενο έτος θα αρχίσει με μάθημα ¨ηθικής¨.

Ο προϊστάμενος Εθνικής Παιδείας Αττάλειας δήλωσε πως ένα από τα πέντε θέματα που τέθηκαν στη 18η Σύνοδο Εθνικής Παιδείας ήταν και η ¨Η εκπαίδευση των αξιών¨.¨

Ο Γκιουλάι ανέφερε πως η Αττάλεια θα κάνει το πρώτο βήμα σε αυτό το θέμα και τονίζοντας πως η μη σωστή χρήση του ιντερνέτ, και η ασυνείδητη παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων φθείρουν τις εθνικές και ηθικές αξίες δήλωσε : ¨ Οι συνθήκες της ζωής είναι δύσκολες, οι γονείς δουλεύουν, οικογενειακά προβλήματα υπάρχουν. Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς και εμάς έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο. Θα εκπαιδεύσουμε τους δασκάλους μας πριν να αρχίζουν το μάθημα τους πρώτα να μιλάνε για τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες.

3-4 λεπτά εθνικές και πνευματικές αξίες

Ο Γκιουλάι ανέφερε : ¨Τα παιδιά δεν πρέπει να περιστρέφονται πάντα γύρω από τις εξετάσεις, αλλά πρέπει να συνειδητοποιούνε και τις πνευματικές αξίες. Είναι πολύ σημαντικό να βγάζουμε ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να ανατρέφουμε παιδιά με ικανότητα κρίσης και με εθνικές και πνευματικές αξίες. Όταν ένα παιδί σε ένα μέσο μεταφοράς δεν δίνει την θέση του σε έναν ηλικιωμένο, τότε όλοι μας πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί γίνεται αυτό. Δουλεύουμε εντατικά για αυτό το θέμα. Με βάση τις κατευθύνσεις που θα ετοιμάσει το πανεπιστήμιο Μεσογείου και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, ο δάσκαλος για 3-4 λεπτά θα μιλά στους μαθητές για τις εθνικές και ηθικές αξίες. Πρόκειται για σχέδιο που γίνεται στην κατεύθυνση των οδηγιών του νομάρχη μας Αχμέτ Αλτιπαρμάκ¨.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone