ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εφ. Νέτγκαζέτε 12-5-2011

Διαμαρτυρία για τις δολοφονίες γυναικών στην Αλικαρνασσό

Ομάδα γυναικών στην Αλικαρνασσό οργάνωσαν διαμαρτυρία ενάντια στις δολοφονίες των γυναικών.

Οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του δημαρχείου. Είχαν πανό με ονόματα γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από δολοφονίες. Ακολούθως η θεατρική καλλιτέχνης Γκιουλμπίν Γεσίλ εκτέλεσε μόνη της μια διαμαρτυρία για τις δολοφονίες γυναικών. Την παράσταση της παρακολούθησαν περαστικοί πολίτες και τουρίστες. Εντύπωση προκάλεσε η κόκκινη μπογιά η οποία αναπαριστούσε το αίμα. Η Γεσίλ στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους είπε πως έδωσε αυτήν την παράσταση για να τραβήξει την προσοχή στο θέμα των δολοφονιών και της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η Γεσίλ είπε ότι μετά την δολοφονία της Αϊσέ Πασαλί παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν σε όλη την Τουρκία και συνέχισε λέγοντας : ¨Έδωσα αυτή τη παράσταση διαμαρτυρόμενη ενάντια στους θανάτους γυναικών. Επρόκειτο εξολοκλήρου για αυτοσχεδιασμό. Διότι αρχίσαμε πλέον να στενοχωριόμαστε πως δεν κάνουμε αρκετά για αυτό το θέμα. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Πλέον δεν αισθανόμαστε λύπη αλλά οργή. Αυτά που γίνονται στις γυναίκες δεν αρμόζουν σε αυτή τη χώρα¨.

Στα 92 της χρόνια είπε ¨ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ¨

 Μια από τις γυναίκες που μετείχαν στη διαμαρτυρία, η Μεφαρέτ Γιουτκορουγιάν λέγοντας πως έζησε και την εποχή του Ατατούρκ δήλωσε πως «Ούτε καν στην εποχή μου δεν υπήρχε τόση βία σε βάρος των γυναικών. Για την βία σε βάρος των γυναικών δεν πρέπει να θυμώνουν μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες. Διότι και οι μάνες των αντρών είναι γυναίκες. Εμείς τέτοια πράματα ούτε καν στην εποχή μας δεν βιώσαμε. Οι άντρες που εφαρμόζουν βία στις γυναίκες πρέπει να είναι τρελοί.¨

……………….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone