ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ

Περιοδικό Αζινλίκτσα 21-5-2011

Απάντηση από την BTTDD σε αυτούς που κατηγορούνε τον Ριτβάν Μολλά

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δημοσιεύοντας ένα δελτίο τύπου στις 20-5 μέρα Παρασκευή, αναφέρει πως η προσπάθεια πολιτικού λιντσαρίσματος του αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ισά, ταυτόχρονα τείνει να μετατραπεί σε καμπάνια λασπολογίας σε βάρος της BTTDD

Το δελτίο τύπου της BTTDD έχει ως εξής :

Οι επεμβάσεις στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες της ΤΟΥΡΚΟ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, με κανένα τρόπο δεν είναι αποδεκτές !

Η προσπάθεια πολιτικού λιντσαρίσματος σε βάρος του αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά που μετείχε που μετείχε στην 52η συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Κωνσταντινούπολη, ταυτόχρονα έχει εκτραπεί και σε καμπάνια λασπολογίας σε βάρος του συλλόγου μας.

Καταρχάς ο σύλλογος μας είναι ένας φορέας που έχει ιδρυθεί με βάση τους νόμους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Με την ανοιχτή και διάφανη δομή του, ποτέ δεν προέβη σε δραστηριότητες πέραν των σκοπών και στόχων που αναφέρονται στο καταστατικό του. Είναι ολοφάνερο ότι αυτοί οι οποίοι αγνοώντας αυτές τις αλήθειες προβαίνουν σε κακόβουλα ψέματα για τον Σύλλογο μας, έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την ελληνοτουρκική φιλία. Παρόμοιες κινήσεις εκλαμβάνονται από την πλευρά μας ως προσπάθειες διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης και γκετοποίησης των ανθρώπων.

Με αυτή την αντίληψη που της διαφεύγουν οι επισκέψεις των διορισμένων και εκλεγμένων και της Τουρκικής μειονότητας αλλά και της πλειονότητας σε αυτόν τον σύλλογο, είναι προφανές ότι επιχειρούνε να λιντσάρουν πολιτικά το μειονοτικό αυτό στέλεχος.

Αποτελεί μια αλήθεια που δεν σηκώνει συζήτηση ότι είμαστε ένας σύλλογος που υποστηρίζει πως στο θέμα της επίλυσης των κοινωνικών θεμάτων, η συνεχής επαφή σε νόμιμο επίπεδο με ανθρώπους που έχουν καλόβουλες προσεγγίσεις θα επιφέρει και λύσεις στα θέματα των δύο χωρών. Βλέπουμε ότι ενώ εμείς κινούμαστε στα πλαίσια των στόχων της ίδρυσης μας , όταν θέτουμε σε νομικές βάσεις τις τρέχουσες εξελίξεις και τα προβλήματα και αναζητούμε λύσεις, αντιμετωπίζουμε μια νοοτροπία –μακράν των σύγχρονων και δημοκρατικών αξιών- που τις χαρακτηρίζει καταστροφικές επιχειρήσεις για τη χώρα. Η στοχοποίηση ενός μέλους της μειονότητας, το πολιτικό λιντσάρισμα και η αδιαφορία για τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες του, απλά επειδή μετείχε στην συγκέντρωση ενός νόμιμου συλλόγου που προέρχεται από την ίδια μειονότητα με αυτόν, πιστεύουμε πως είναι προϊόν μιας μακράν του πολιτισμού ακραίας νοοτροπίας. Είναι γνωστό από τις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας πως αυτά τα κεφάλια προκαλούνε ζημία στην ίδια τους την κοινωνία και την χώρα.

Από την άλλη ο σύλλογος μας είναι ένας φορέας που πιστεύει στην προτεραιότητα του νόμου, στις διεθνείς συνθήκες και υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν έχουμε καμμία αμφιβολία ότι αυτοί οι οποίοι επιτίθενται στον σύλλογο μας και στον κύριο Ριτβάν Μολλά Ισά, προσπαθούν αποκτήσουν την θέση τους μέσα στην κοινωνία εκμεταλλευόμενοι το εθνοσυναίσθημα του Ελληνικού λαού. Για χρόνια εκμεταλλευόμενοι τα εθνικά αισθήματα του Ελληνικού λαού, από την μια εφάρμοσαν πολιτικές στέρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών της Τουρκικής Μειονότητας και από την άλλη εμπόδισαν την μειονότητα να συμβάλει στην οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας, εμποδίζοντας έτσι την δημιουργία στην περιοχή ενός περιβάλλοντος γαλήνης και σταθερότητας.

Αυτά τα κεφάλια που αποφεύγουν τις συνθήκες της συμμετοχικής δημοκρατίας, θεώρησαν υπερβολικό τα ίσα πολιτικά δικαιώματα για την μειονότητα, και εμπόδισαν την χρήση των καθορισμένων από συνθήκες δικαιωμάτων. Δεν δίστασαν μάλιστα για αυτήν την πολιτική και τις προσεγγίσεις να χρεώσουν και το Ελληνικό κράτος. Αυτά τα κεφάλια χρησιμοποίησαν τις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας για να αποτρέψουν την εξέλιξη των ίδιων της των πολιτών της Τουρκικής μειονότητας. Πιστεύουμε πως ο Ελληνικός λαός ξέρει ότι αυτά τα έκαναν όχι για την ανάπτυξη της Ελλάδας αλλά περισσότερο για να συνεχιστεί η ίδια τους η εξουσία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν συμφωνεί με αυτά τα κεφάλια και στο ίδιο ποσοστό τους κρατούνε σε απόσταση.

Θέλημα και επιθυμία μας είναι η ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας καθώς και το να συνεχίσει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης να ζει μέσα σε γαλήνη, ευημερία και ειρήνη, μέσα σε δημοκρατικό περιβάλλον και χρησιμοποιώντας τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες όπως και τα δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάνης.

Πρέπει να είναι γνωστό ότι όπως εμείς και ο σύλλογος μας δεν θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα που δεν απορρέει από διεθνείς συνθήκες, νόμους και από το δίκαιο, τόσο δεν θα διστάσουμε ποτέ σε περίπτωση ανάγκης της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των μελών της, να χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματα που πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες και νόμους. Με αυτή την ευκαιρία και με σεβασμό στην κοινή γνώμη ανακοινώνουμε πως πάντα θα είμαστε ενάντιοι σε προσπάθειες πέραν των στόχων του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και στα σκοτεινά σενάρια που σχηματίζουν κάποιοι στα πλαίσια της διαστρεβλωμένης και σκοτεινής ιδεολογίας τους και των στενόμυαλων απόψεων τους.

Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ

Πρόεδρος

Νετσμετίν Χουσείν

Γενικός Γραμματέας