ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΑΘΗΤΗ

Εφ. Ταράφ 7-4-2011

Όταν δεν τους κάρφωσε, ξυλοκοπήθηκε

Ο μαθητής λυκείου των Αδάνων Μ.Η. δάρθηκε από τον διευθυντή του σχολείου και πήγε στο νοσοκομείο, καθώς δεν δέχτηκε να καρφώσει αυτούς που κάπνιζαν.

Ο Χαμδή Οζντεμίρ-διευθυντής του λυκείου Σεβίμ Τεκίν, φέρεται να είπε στον μαθητή της δευτέρας λυκείου Μ.Η. «γιατί δεν καρφώνεις αυτούς που καπνίζουν ;» και να τον έδειρε. Η οικογένεια του μαθητή που είχε πληγή στο κεφάλι, υπέβαλε καταγγελία.

Με βάση αυτά που λέγονται, την περασμένη Πέμπτη ο 17χρονος Μ.Η. ήταν μπροστά στο σχολείο και συνομιλούσε με φίλους του, όταν πέρασε από δίπλα του ο διευθυντής Χαμδή Οζντεμίρ και μπήκε μέσα. Ο Οζντεμίρ που πρόσεξε ότι κάποιοι κάπνιζαν, την Παρασκευή κάλεσε στο γραφείο του τον Μ.Η. , και του είπε πως «Θα μου πεις τα ονόματα αυτών που κάπνιζαν». Ο Οζντεμίρ θύμωσε όταν ο μαθητής του απάντησε πως «Δεν γνωρίζω αυτούς που κάπνιζαν, Δεν τους είδα», και άρχισε να τον δέρνει με κλωτσιές και σφαλιάρες. Ο Οζντεμίρ έχασε την ισορροπία του από τις σφαλιάρες και χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο. Ο Οζντεμίρ όταν είδε τον Μ.Η. να είναι μέσα στα αίματα πανικοβλήθηκε και ενημέρωσε τον υποδιευθυντή. Ο υποδιευθυντής βλέποντας την φόρμα του Μ.Η. να έχει λερωθεί από τα αίματα, έφερε μια από την αποθήκη και του την έβαλε. Στο μεταξύ ένας άλλος δάσκαλος πήρε τηλέφωνο στην οικογένεια του μαθητή και τους είπε πως ¨ο διευθυντής έδειρε τον γιό σας¨. Όταν οι γονείς του μαθητή πήγαν στο σχολείο, οι διοικούντες τους είπαν πως δεν είναι ανάγκη να μεγαλοποιείται το περιστατικό, τους ηρέμησαν και τους έστειλαν σπίτι.

Τρία ράμματα στο κεφάλι

Ο Μουσταφά Η. μετέφερε τον γιό του στο νοσοκομείο όπου του έκαναν τρία ράμματα στο κεφάλι. Αργότερα η οικογένεια πήγε στο Α.Τ. όπου και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Χαμδή Οζντεμίρ. Ο Μ.Η. έδωσε κατάθεση παρουσία ψυχολόγου. Η μητέρα του Σονγκούλ Η. ανέφερε πως ο γιός της ακολουθούσε για ένα χρόνο θεραπεία για αναιμία, και πως είχε ενημερώσει σχετικά την Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας.