ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Εφ. Ακσάμ 13-4-2011

Το τίμημα για τις ληστείες το πληρώνουν οι εργαζόμενοι των ταχυδρομείων

Η ασφάλεια των ταχυδρομείων (PTT) είναι οι εργαζόμενοι…Τα χρήματα που αποσπώνται στις ληστείες των ταχυδρομείων, κόβονται από τους μισθούς των εργαζομένων.

Οι καθημερινές σχεδόν ληστείες έχουν γίνει ο εφιάλτης των εργαζομένων στα ταχυδρομεία. Και ο λόγος δεν είναι μόνο για την ζωή τους αλλά και για τα χρήματα που τους χρεώνονται… Λέγεται πως από τότε που τα ΡΤΤ εισήλθαν στις τραπεζικές δραστηριότητες και έχουν πάντα χρήματα στα ταμεία τους, κρατούνε τα χρήματα που κλέβονται από τους μισθούς των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που παίρνουν 1600-1900 τ.λ. πληρώνουν με δόσεις το ποσό. Οι εργαζόμενοι παίρνουν μόνοι τους προληπτικά μέτρα. Κάποιοι τα παραδίδουν σε κάποιον που τον εμπιστεύονται, ενώ άλλοι τα κρύβουν σε διάφορα μέρη.

……………

Ο Οσμάν Τουραλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς και δηλώνει πως «Δεν υπάρχει περίπτωση περικοπής του μισθού. Στις ληστείες διεξάγεται ΕΔΕ. Εάν ο εργαζόμενος αφήσει τα χρήματα και πάει να φάει, τότε αξιολογείται το περιστατικό.» Ο Τουράλ δηλώνει ότι σε σχέση με τη προηγούμενη δεκαετία οι ληστείες μειώθηκαν σημαντικά.

Αν η ληστεία είναι χωρίς όπλο χάνεται ο μισθός

Με βάση τις πληροφορίες από τους εργαζόμενους και το συνδικάτο οι ληστείες χωρίζονται σε ένοπλες και άοπλες. Αν δεν υπάρχει όπλο και χτύπημα, τότε αρχίζουν τα κριτήρια για κατάχρηση και αμέλεια. Με βάση αυτά καθορίζονται οι περικοπές που γίνονται στους εργαζόμενους. Υπάρχει και η περίπτωση κάποιων κλοπών που γίνονται στα κρυφά. Αν δεν μπορέσει να το αποδείξει αυτό ο εργαζόμενος τότε πληρώνει το σύνολο του ποσού. Αν η ληστεία είναι ένοπλη το κόστος το αναλαμβάνει η υπηρεσία. Ένας εργαζόμενος δήλωσε πως «Δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρούμε ή να λυπηθούμε αν η ληστεία είναι ένοπλη».

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone