ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ

Εφ. Σαμπάχ 8-4-2011

Βρέθηκε πετρέλαιο στην Μαύρη θάλασσα

Ο Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΟ Μεχμέτ Ουγισάλ δήλωσε : Υπάρχουν ενδείξεις καλής ποιότητας πετρελαίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ανώνυμης Εταιρίας Πετρελαίων Τουρκίας Μεχμέτ Ουγισάλ δήλωσε πως ¨κατά την έρευνα δειγμάτων από το πηγάδι Σούρμενα-1 σε βάθος 4.800 μέτρων, βρέθηκαν ενδείξεις πολύ καλής ποιότητας πετρελαίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΟ Μεχμέτ Ουγισάλ απαντώντας στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του ΑΑ ανέφερε πως συνεχίζονται οι έρευνες για πετρέλαιο στην Μαύρη Θάλασσα και υπενθύμισε πως στις έρευνες που έγιναν στο πηγάδι Σινώπη-1 με συνέταιρο την Petrobras, και στο Γιασίχογικ-1 με συνεταίρο την Chevron δεν βρέθηκαν αξιοποιήσιμα ευρήματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Ουγισάλ ανέφερε ως αργότερα στο πηγάδι εξόρυξης Σούρμενα-1 που ανήκει κατά 100% στην ΤΡΑΟ, βρέθηκαν σε βάθος 4.800 μέτρων, ενδείξεις πολύ καλής ποιότητας πετρελαίου.

……………

Ο Ουγισάλ δήλωσε πως «Λόγω των πιέσεων δεν συνεχίσαμε τις γεωτρήσεις. Έχουμε δυνατότητα για γεώτρηση ακόμα χιλίων μέτρων. Για να αποτραπούνε τα προβλήματα πίεσης παραγγέλθηκαν νέα εργαλεία και μηχανισμοί. Τον Ιούλιο θα έρθουν. Στο μεταξύ μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η γεώτρηση που διεξάγει η πλατφόρμα έρευνας πετρελαίου Deepwater Champion στην Κασταμονή. Εάν μπορέσουμε να διασφαλίσουμε συμφωνία σχετικά με το πλοίο με την Exxon Mobil, θα έρθει στα Σούρμενα και θα ολοκληρώσουμε το εναπομείναν τμήμα. Θέλουμε να τρυπήσουμε χίλια μέτρα και να δώσουμε καλά νέα στην Τουρκία. Υπ΄αυτήν την έννοια είμαστε ενθουσιασμένοι».

…………

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone