ΠΡΟΣΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΑΡΑ…

Εφ. Ταράφ 17-4-2011

Αδερφέ μου σαν πρόβατο είσαι

Ο δήμαρχος Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ δήλωσε πως ¨Ο Ναζίμ είναι ένας ποιητής που πρόσβαλε τον Μουσταφά Κεμάλ, δεν δίνω το όνομα του σε δρόμο¨.

Λογομαχία προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Άγκυρας όταν ο συνδυασμός του κόμματος CHP πρότεινε να δοθεί το όνομα του φημισμένου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ σε μια λεωφόρο.

Την προεδρία στο μηνιαίο δημοτικό συμβούλιο είχε ο δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ. Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε η πρόταση του επικεφαλής της ομάδας του CHP Φαζίλ Γκιουλεκέν να δοθεί το όνομα του Ναζίμ Χικμέτ σε μια από τις λεωφόρους της Άγκυρας. Ο Γκιοκτσεκ ανέφερε πως ήδη υπάρχει δρόμος ¨Ποιητή Ναζίμ¨ που θα μπορούσε να αλλαχτεί η ονομασία του σε ¨Ποιητή Ναζίμ Χικμέτ¨. Η ομάδα του CHP αντείπε πως θα ήταν πιο πρέπον να δοθεί το όνομα του σε μια λεωφόρο κα όχι σε έναν δρόμο.

 Απειλή μέσω ποιήματος

Μετά την λογομαχία στη αίθουσα, ο Γκιοκτσέκ ανέφερε πως βρήκε στο διαδίκτυο ένα ¨μη εγκεκριμένο¨ ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ και πρόσθεσε πως «Πιστεύω πως και εσείς θα αλλάξετε γνώμη. Σας λέω το εξής. Αν επιμένετε λέω να το κατεβάσουν από το δίκτυο, το φέρνω και σας το διαβάζω. Να ξέρετε όμως πως αν το φέρω δεν θα μιλήσετε ξανά για τον Ναζίμ Χικμέτ».

Είχε προσβάλει τον Ατατούρκ

Ο Γκιοκτσέκ ανέφερε : Τι λέτε για αυτό το ποίημα ; Είναι ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ. Μπορούμε να εγκρίνουμε κάποιον ο οποίος προσβάλει τον Μουσταφά Κεμάλ ; Ο Ναζίμε είναι κάποιος που προσέβαλε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Για αυτό φίλοι μου με πληγώνει να δώσω το όνομα του σε δρόμο.

………..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone