ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Εφ. Χουριέτ 14-4-2011

 

Άρχισε στο Τούντζελι στρατιωτική επιχείρηση με αεροπορική στήριξη, με σκοπό την εξουδετέρωση των τρομοκρατών του ΠΚΚ που φέρεται να ετοιμάζονται για δράσεις.

Πληροφορίες των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφεραν πως μετά τον σκοτωμό 7 ΠΚΚδων στο Χατάι , η τρομοκρατική οργάνωση θα έκανε αντίποινα στο Τούντζελι και στην Μπίνγκιολ. Η επιχείρηση άρχισε ιδιαίτερα για να εξουδετερωθούνε οι δραστηριοποιούμενοι στις περιοχές Πουλουμούρ, Ναζιμίγιε και σε αγροτικές περιοχές κοντά στο Τούντζελι. Στα πλαίσια της επιχείρησης στην οποία μετέχουν πολλοί επαγγελματίες κομμάντο της 4ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων του Τούντζελι, οι οποίοι κατέβηκαν από τα Σικόρσκι στις κοιλάδες Κουτούντερεσί, Πουλουμούρ και Ντοκούζκαγιά. Χώροι όπου μπορεί να βρισκόταν οι τρομοκράτες βομβαρδίστηκαν από τα ελικόπτερα Κόμπρα.

 Σήμερα το πρωί άρχισε μια άλλη επιχείρηση με αεροπορική στήριξη στην αγροτική περιοχή του Χοζάτ. Μονάδες της μηχανοκίνητης 51ης Ταξιαρχίας που ήταν στην περιοχή επικεντρώθηκαν περισσότερο στην κοιλάδα Αλημπογαζί.