ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

Ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης 13-4-2011

 

 ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΧΑΤΙΜ

 Συνεχίστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι τελετές Χάτιμ των μαθημάτων Κορανίου της μουφτείας μας, που πλέον έχουν καταστεί παράδοση. Πραγματοποιήθηκαν στις 10-4-2011 τελετές Χάτιμ στα χωριά Γοργόνα και Μάνταινα

Στις 9 Απριλίου τις πρωινές ώρες και στα δύο χωριά μας πραγματοποιήθηκαν τελετές-κουρμπάνια. Στιγμές μεγάλου ενθουσιασμού βιώθηκαν και στις δύο αυτές τελετές που μετείχε ο μουφτής μας κύριος Αχμέτ Μέτε με τις προσευχές κατά την διάρκεια του κουρμπανιού και μετέπειτα.

Στις τελετές αυτές που έγιναν στις 10 Απριλίου στη Γοργόνα και στην Μάνταινα μετείχε πολύς κόσμος. Στις τελετές αυτές μετείχε ως τιμώμενο πρόσωπο ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας κύριος Μουσταφά Σάρνιτς.

Στην ομιλία που έκανε ο κύριος μουφτής μας Αχμέτ Μέτε έκανε έκκληση για ενότητα και ομοψυχία και περιέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της εκπαίδευσης. Ο ενάρετος μουφτής μας αναφερόμενος στις δραστηριότητες των μαθημάτων Κορανίου συνέχισε λέγοντας : ¨ Τα μαθήματα Κορανίου της μουφτείας μας έστω και με τις ελλείψεις τους, είναι αυτή τη στιγμή ο πλέον υγιής φορέας που παράσχει θρησκευτική εκπαίδευση στα παιδιά μας. Για αυτό είναι ανάγκη οπωσδήποτε τα παιδιά μας να περνάνε από τα μαθήματα Κορανίου και να παίρνουν αυτήν την εκπαίδευση¨.

Ο κύριος πρόξενος μας συνεχάρη τους μαθητές που έκαναν το Χάτιμ, και χαιρετώντας τον κόσμο είπε πως ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα ευρισκόμενος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις νοιώθοντας πως αποφορτίστηκε.

Ακολούθως ο μουφτής μας και ο πρόξενος μας συνεχάρησαν για τις επιτυχίες τους, τους δασκάλους Ρεμζί Σελίμκαγιά και Χουσείν Τζιχάν από Μάνταινα και Γοργόνα αντίστοιχα.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone