ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΦΙΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εφ. Ακσάμ 13-4-2011

Στόχος της εταιρίας Καμίλ Κοτς είναι στο 100 έτος να λειτουργεί σε τρεις ηπείρους.

Ο Οσμάν Τσαγαλικότς- πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Καμίλ Κοτς, δήλωσε πως στόχος της εταιρίας κατά την 100η χρονιά είναι να αποτελέσει μια πολυεθνική εταιρία.

Ο Οσμάν Τσαγαλικότς- πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Καμίλ Κοτς δήλωσε πως κατά την 85η επέτειο ίδρυσης της εταιρίας, είναι μια από τις 100 πιο πολύτιμες φίρμες στην Τουρκία, και πως ο μεγάλος στόχος είναι κατά την 100η επέτειο να είναι μια πολυεθνική φίρμα.

Ο Τσαγαλικότς στην ανακοίνωση τύπου που έκανε επ΄ευκαιρία της 85ης επετείου της εταιρίας στην περιοχή Εσμά Σουλτάν, ανέφερε πως η εταιρία Καμίλ Κοτς εισήλθε στις χερσαίες μεταφορές το 1926, και πως με κατεύθυνση την 100η χρονιά έχει θέσει πολλούς στόχους, με σημαντικότερο από αυτούς τις μελέτες ελέγχου της ασφάλειας των δρόμων.

…………….

Ο Τσαγαλικότς δήλωσε : Δεχόμαστε προτάσεις από διάφορες χώρες για μεταφορές. Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Κροατία και η Πολωνία αναλύουν το σύστημα μας. Ήρθε πλέον ο καιρός να ανοιχτούμε στον τομέα των λεωφορείων στο εξωτερικό. Ο μεγαλύτερος στόχος της Καμίλ Κοτς είναι να αποτελεί κατά την 100η χρονιά μια διεθνή φίρμα. Στόχος μας στα επόμενα 15 χρόνια είναι να πάμε και να δουλέψουμε απευθείας σε αυτές τις χώρες. Δεχθήκαμε κάποιες προτάσεις, εργαζόμαστε πάνω σε αυτές, αλλά υπάρχουν κάποια νομικά προβλήματα¨.

……………………

¨ΤΟ 2011 ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ¨

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Καμίλ Κοτς-Λεωφορεία  Ερντογάν, δήλωσε πως η εταιρία με 550 λεωφορεία το χειμώνα και 800 το καλοκαίρι κάνει δρομολόγια σε 107 πόλεις, έχει 400 σημεία πώλησης εισιτηρίων, και με τους 3.700 εργαζόμενους στοχεύει στο να αποτελεί στις περιοχές όπου βρίσκεται το νούμερο 1 ή το πολύ το νούμερο 2.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως το 2000 η εταιρία μετέφερε 4,7 εκ. επιβάτες, το 2010 8,6 εκ. επιβάτες και πως ¨το 2011 θα φτάσουμε στα 10 εκ. επιβάτες¨.

¨Από το 2010 και μετά έχουμε μια σταθερή ανάπτυξη. Το 2010 είχαμε 273.033.383 τ.λ. τζίρο. Φέτος θα φτάσουμε τα 300 εκ. τζίρο. Η συμβολή μας στην οικονομία μέσω του ΦΠΑ έφτασε τα 78 εκ. λίρες¨.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως στα λεωφορεία πέρσι καταναλώθηκαν 4 εκ. λίτρα νερού, 8,4 τόνοι τσάι, 50 τόνοι φρέσκου καφέ, 1,5 εκ τόνοι διάφορων αναψυκτικών, 500 τόνοι από κέικ και κράκερ, 16 τόνοι ζάχαρης, καταναλώθηκαν και 32 εκ. τόνοι καυσίμων, ενώ οι επενδύσεις των τελευταίων 5 ετών για εξοπλισμό μεταφοράς δεδομένων και αγοράς λεωφορείων έφτασε τα 60 εκ. λίρες.

………

¨Στο 95% των οχημάτων μας τοποθετήσαμε δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης. Μπορούμε έτσι να παρακολουθούμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με παραβιάσεις κανόνων όπως κάποιες στάσεις. Μπορούμε να φτάσουμε σε πληροφορίες σχετικά με τα καύσιμα και τις βλάβες. Το κέντρο επιχειρήσεων παρακολουθεί 7 μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την μέρα όλα τα οχήματα μας, επεμβαίνει όπου είναι ανάγκη και προειδοποιεί τους χειριστές.¨

Ο Ερντογάν ανέφερε πως παρά το ότι τα καύσιμα ανέβηκαν κατά 85% μέσα σε 3 χρόνια, οι ίδιοι αύξησαν τα εισιτήρια κατά 3% και πως προσπαθούνε να αντιμετωπίσουν το γεγονός με αύξηση της απόδοσης και της πληρότητας.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως φέτος θα προστεθούνε 80-85 νέα λεωφορεία στον στόλο λέγοντας πως «Θα επενδύουμε 20 εκ. λίρες το χρόνο. Μέσα σε 15 χρόνια προβλέπουμε επενδύσεις 300 εκ λιρών».

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία στο θέμα των οδικών μεταφορών έχει το πλέον εξελιγμένο σύστημα και πως ¨Τώρα ήρθε ο καιρός να κάνουμε εξαγωγή αυτού του know-how. Δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερος από εμάς σε αυτό το θέμα. Από τα δρομολόγια μας στην Ελλάδα δεν έχουμε κέρδος, τα επιδοτούμε αλλά είναι σημαντικό η εταιρία Καμίλ Κοτς να υπάρχει εκεί. Σκεφτόμαστε να επενδύσουμε στην Γερμανία, στην Κροατία και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι συνομιλίες μας συνεχίζονται. Δεν περιμένω κάποια εξέλιξη στο πολύ σύντομο μέλλον, αλλά μέσα σε 2-3 χρόνια. Μπορεί να είναι στη Αλβανία ή στα Βαλκάνια¨.

……………

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone