ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ JITEM EIΧΕ ΓΙΝΕΙ ΙΕΡΕΑΣ !

Εφ. Ραντικάλ 22-3-2011

Ομολογίες από τον παπά-στέλεχος της JITEM

 

Αποκαλύφθηκε ότι ο κρυφός μάρτυρας σχετικά με το κύμα συλλήψεων της ¨υπόθεσης του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ¨ που έγιναν στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον, ήταν παλιός παπάς και έπαιρνε σε μόνιμη βάση χρήματα από την JITEM (Διεύθυνση Πληροφοριών Αντιτρομοκρατικού Αγώνα Στρατοχωροφυλακής).

Ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία Ντενίζ Ουιγκάρ στην κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα της υπόθεσης Εργκενέκον Ζεκεριά Οζ περιέγραψε τα εξής : ¨Το 1993 υπηρετώντας στο Γενικό Επιτελείο εντός του TUSHAD (Τομέας Εθνικής Στρατηγικής και Επιχειρήσεων), εισήλθα μέσα στους χριστιανούς ιεραπόστολους με σκοπό να τους διαλύσω και έφτασα να γίνω μέχρι μητροπολίτης. Με διαταγή που ήρθε το 2005 έγινα ξανά μουσουλμάνος. Στα πλαίσια των καθηκόντων μου μετείχα σε συνέδρια και έδωσα συνεντεύξεις ενάντια στους ιεραπόστολους. Επίσης με επιφόρτισαν να γράψω και βιβλίο¨.

Σεμινάριο Ζιρβέ

Ο κρυφός μάρτυρας Ουιγκάρ είπε πως το 2006 έγινε σεμινάριο σχετικά με τους ιεραπόστολους υπό την προεδρία του τότε διοικητή της Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας Μεχμέτ Ουλγκέρ μαζί με τον ταγματάρχη-Διευθυντή της Διεύθυνσης πληροφοριών Χαϊντάρ Γεσίλ και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Ινονού Ρουχί Αμπάτ. Ο Ουιγκάρ τόνισε πως στο σεμινάριο ήρθε εντολή από ανώτατους αξιωματικούς, να απειληθούνε οι ιεραπόστολοι, με σκοπό την αποτροπή των δραστηριοτήτων τους. Ανέφερε : ¨ Αποφασίστηκε να υπάρξει ένα περιστατικό εκφοβισμού των εργαζόμενων στον εκδοτικό οίκο Νετζατί Αϊντίν, Τίλμαν Γκέσκε, και Ουγούρ Γιουκσέλ. Αξιολογήθηκαν οι πληροφορίες γύρω από τον Εμρέ Γκιουναϊντίν και τους φίλους του. Ο Γκιουναϊντίν ετοιμάστηκε ψυχολογικά για την επιχείρηση. Για την προετοιμασία ο Ρουχί Αμπάτ και η Σεβγκί Ερενερόλ έδωσαν στην Μαλάτια μια διάλεξη.¨