ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ

Εφ. Ζαμάν 4-4-2011

Έρευνα για το σκάνδαλο ¨νομίσαμε πως ήταν τρομοκράτες¨ της στρατοχωροφυλακής.

Τον Μάιο του 2007 οι στρατιώτες-κομμάντο Αιχάν Ντεμιρτζί και Σερβέτ Γιλντιρίμ δέχτηκαν πυρά την ώρα που φυλούσαν σκοπιά στο Σιρνάκ, και έγιναν μάρτυρες.

Οι Τ.Ε.Δ. ανακοίνωσαν στις οικογένειες τους πως σκοτώθηκαν σε ένοπλη σύγκρουση. Τρία χρόνια μετά όμως επιστολή-καταγγελία ανέφερε πως οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από επιλοχία που υπηρετούσε στην ίδια μονάδα και τους πέρασε για τρομοκράτες. Οι προσπάθειες του γονέα Καμίλ Ντεμιρτζή που υπέβαλε μήνυση μετά την δημοσίευση της καταγγελίας στο διαδίκτυο, έφεραν αποτέλεσμα. Μετά από την επιστολή που έγραψε ο Ντεμιρτζή στον πρωθυπουργό Ερντογάν, η Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής άρχισε έρευνα σχετικά με το θέμα. Στο έγγραφο που απεστάλη στην οικογένεια Ντεμιρτζή αναφέρεται ότι ¨θα ενημερωθείτε προσωπικά για το αποτέλεσμα¨.

Ενάμιση μήνα μετά την υποβολή της μήνυσης η Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής σε επίσημο έγγραφο που απέστειλε στην οικογένεια Ντεμιρτζή αναφέρει : ¨Παρελήφθη η προσφυγή που κάνατε στις 21-2-2011 προς την πρωθυπουργία. Άρχισε έρευνα στις σχετιζόμενες με το περιστατικό μονάδες που αναφέρετε στην προσφυγή σας. Θα ενημερωθείτε προσωπικά για τα αποτελέσματα της έρευνας και της ανάκρισης που διεξάγεται¨. Ο Καμίλ Ντεμιρτζή εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενημέρωση από την Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής, και εύχεται να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και μια ανακοίνωση από τις δικαστικές αρχές. Ο πατέρας Ντεμιρτζή ανέφερε πως λόγω της επιστολής-καταγγελίας δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια και είπε πως «Οι φράσεις της επιστολής ήταν πολύ οδυνηρές. Εάν υπάρχει κάποια αμέλεια τότε να αποκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι να μην μείνουν ατιμώρητοι».

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone