ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΣΠΟΣ

Εφ. Αντιφωνητής 16-4-2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΟΣ ΠΟΣ

Σε ωραία, φιλική ατµόσφαιρα πραγµατο- ποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (2 Απριλίου) τα εγκαίνια του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλµάνων της περιοχής Πος Πος Κοµοτηνής. Ο Σύλλογος, που δηµιουργήθηκε πριν έναν χρόνο και αµέσως αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες (!) κατοίκους της περιοχής µα και από απόδηµους στην Ευρώπη (κυρίως Γερµανία), έκανε κι επισήµως το άνοιγµά του σε όλη την τοπική κοινωνία.

Από τα µέλη του σωµατείου ήταν παρόντες περί τους 30 ανθρώπους και από τους προσκεκληµένους αυτοί που τους τίµησαν µε την παρουσία τους ήταν ο βουλευτής (ΝΔ) και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο εκπρόσωπος του δηµάρχου Κοµοτηναίων Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Αθανάσιος Ζάχος, ο εκπρόσωπος της 21ης Ταξιαρχίας, ο επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης “Σπάρτακος” Νεκτάριος Δαπέργολας και µέλη αυτής. Έλαµψαν δηλαδή δια της απουσίας τους ο νόµιµος µουφτής Κοµοτηνής Μέτσο Τζεµαλή (άραγε φταίνε µετά οι άνθρωποι που δεν έχουν µια καλή κουβέντα για την αφεντιά του;), η Περιφέρεια ΑΜ-Θ (παρότι ο Γιαννακίδης δεν συνηθίζει ν’ αφήνει «ορφανές» κοινωνικές εκδηλώσεις) και το γραφείο του Πεταλωτή (δεν λέµε για τον ίδιον…). Οι Τούρκοι δεν εκλήθησαν και φυσικά δεν ήρθαν, οι ντεµέκ Έλληνες που πήραν χέρι χέρι τις προσκλήσεις; Δεν τους φάνηκε αρκετά τουρκοπρεπής ο σύλλογος; Δεν τους έδωσε το ΟΚ ο Πρόξενος; Δεν τους φάνηκε ιδιαίτερης ψηφοσυλλεκτικής αξίας η εκδήλωση; Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Πάντως ο πρόεδρος του Συλλόγου Χουσεΐν Χουσεΐν µίλησε στα τοπικά ΜΜΕ για όλα τα σχετικά µε την µικρή µα δηµιουργική και …ταραχώδη πορεία του Συλλόγου: “Συνηθίσαµε πλέον τις δυσκολίες: πρώτα µας πυροβόλησαν την βιτρίνα, µετά µας έκλεψαν την ελληνική σηµαία, λίγο πριν διέρρηξαν την έδρα του συλλόγου, και σήµερα το πρωί ήρθε το ΣΔΟΕ για έλεγχο! Λες και είµαστε κερδοσκοπική επιχείρηση. Εµείς όµως είµαστε εδώ και όλοι θα καταλάβουν πως ο σκοπός µας έχει να κάνει µε το καλό των ανθρώπων της γειτονιάς µας” είπε µε νόηµα.

Ο Χουσεΐν τόνισε το φιλανθρωπικό, µορφωτικό και πολιτιστικό έργο που παράγεται µε τα ελάχιστα µέσα που διαθέτει ο Σύλλογος (µαθήµατα ελληνικών για µικρούς και µεγάλους, υλική βοήθεια σε φτωχές οικογένειες, στήριξη των κατοίκων στις συναλλαγές τους µε το κράτος, παρεµβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τώρα ετοιµάζεται δανειστική βιβλιοθήκη για µικρούς και µεγάλους), αποδεικνύοντας ότι πολλά µπορούν να γίνουν όταν υπάρξουν ελάχιστοι έστω άνθρωποι που εµπνεύσουν τον κόσµο και θα τον πείσουν ότι θέλουν να τον υπηρετήσουν. Ελπίζουµε ότι η συνεισφορά της ελληνικής Πολιτείας θα είναι κάτι καλύτερο από τους …ελέγχους του ΣΔΟΕ (αλήθεια, τι λέει η υπηρεσία αυτή για την Τουρκική Νεολαία Κοµοτηνής που λειτουργεί για χρόνια χωρίς άδεια;). Να σας πω όµως την αµαρτία µου; Δεν θα στοιχηµάτιζα…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone