ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Εφ. Ραντικάλ 1-4-2011

O Ουτσέρ του κόμματος BDP έσκισε το έγγραφο του υπουργείου

O Ουτσέρ του κόμματος BDP έσκισε το έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών που έβγαζε από τη θέση του δημάρχου τον Γκιουλέρ λέγοντας πως « εξ ονόματος του Κουρδικού λαού, δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων» .

ΒΑΝ- Σε βάρος του δημάρχου του Μπασκαλέ Ιχσάν Γκιουλέρ, είχε υποβληθεί μήνυση για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨ λόγω της συμμετοχής του και της ομιλίας του σε μια συγκέντρωση ΠΚΚδων στην Άγκυρα το 2006. Στην δίκη που έγινε το 11 Κακουργιοδικείο της Άγκυρας τον καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλακή. Και ενώ ο δήμαρχος δεν μπήκε στην φυλακή χάρη σε ιατρική αναφορά που έκανε λόγο για προβλήματα στην καρδιά, χτες το υπουργείο εσωτερικών με  έγγραφο που έστειλε τον βγάζει από τη θέση του.

¨Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ¨

Χτες οι κάτοικοι του Μπασκαλέ διαμαρτυρόμενοι για αυτό έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ σήμερα ο βουλευτής του BDP Οζντάλ Ουτσέρ έκανε ανακοίνωση τύπου μπροστά στο δημαρχείο. Ο Ουτσέρ ισχυρίστηκε πως η απόφαση για τον Γκιουλέρ δεν έχει νομική και θεμιτή αιτιολογία. Ο Ουτσέρ είπε πως μια τέτοια απόφαση που παίρνεται εξ ονόματος του τουρκικού έθνους δεν δεσμεύει τους ίδιους και ανέφερε : ¨ Εάν αυτοί εξ ονόματος του τουρκικού έθνους υπογράφουν τέτοιες άδικες και παράνομες αποφάσεις, τότε και εμείς εξ ονόματος του κουρδικού λαού αψηφούμε αυτές τις παράνομες και αθέμιτες αποφάσεις των δικαστηρίων. Η απόφαση αυτού του δικαστηρίου δεν έχει καμία αξία για εμάς. Ο λαός του Μπασκαλέ είναι που επέλεξε τον δήμαρχο μας κύριο Ιχσάν Γκιουλέρ. Η μόνη αρχή που μπορεί να τον βγάλει από τα καθήκοντα του είναι πάλι ο λαός του Μπασκαλέ. Ο δήμαρχος έχει υπηρετήσει τον κόσμο κάνοντας τον να αισθανθεί τιμή και περηφάνια. Εμείς αισθανόμαστε μαζί του τιμή και περηφάνια. Διαμαρτυρόμαστε για τα παράνομα δικαστήρια που στοχοποιούνε τέτοιου είδους περήφανα άτομα. Και διακηρύσσουμε πως οι αποφάσεις τους δεν έχουν καμία αξία για αυτόν τον λαό. Να ξέρουν όλοι πως δεν θα μπορέσουν να σπάσουν τη βούληση του κουρδικού λαού. Για αυτό ο δήμαρχος μας κύριος Ιχσάν Γκιουλέρ, μέχρι να γίνει ξανά μια εκλογή από τον λαό είναι ο δήμαρχος αυτού του κόσμου.¨

Ακολούθως ο βουλευτής Βαν του κόμματος BDP Οζντάλ Ουτσέρö έσκισε το σχετικό με την απομάκρυνση έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών, και το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.