ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εφ. Μιλλέτ 31-3-2011

Αρθρογράφος Νετζάτ Αχμέτ

Κοιτάξτε, ενώ πριν από λίγες ημέρες οι δάσκαλοί μας έλεγαν πως δεν υφίσταται θέμα συγχώνευσης των μειονοτικών σχολείων, το Υπ. Παιδείας με ανακοίνωση που έστειλε στον Τύπο την αμέσως επόμενη μέρα επιβεβαιώνει ότι θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα οι συγχωνεύσεις.

Τώρα, στην περίπτωση αυτή ποιοι θεωρούνται ψεύτες; Σύμφωνα με μια πληροφορία που είχαμε, τα έξοδα του σχολικού κτιρίου τα οποία αναλαμβάνει η διαχειριστική επιτροπή περιορίζονται μόνο για τα σχολεία εντός των ορίων της Κομοτηνής, δηλαδή τα σχολεία των χωριών είναι εκτός αυτής της εφαρμογής και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Υπουργείο να πιάσει δουλειά μόνο για την συγχώνευση των σχολείων που βρίσκονται στα χωριά. Εν τω μεταξύ, εάν γίνει μια έρευνα μπορεί να βρεθεί ότι στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν Ρωμαίικα Μειονοτικά σχολεία τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν με έναν μαθητή.

… Η συγχώνευση είναι αντίθετη με την Συνθήκη της Λοζάνης και αντίθετη και στους δασκάλους που οι ίδιοι ανέθρεψαν.

… Επειδή λόγω του Καλλικράτη τα μειονοτικά σχολεία πέρασαν στους δήμους, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και οι φίλοι μας που δουλεύουν εκεί. Πρέπει να τα προσέξουμε αυτά.

…Ξεκινώντας η κυβέρνηση την συζήτηση για την πολιτική συγχωνεύσεων, δεν προσπαθεί κατά την άποψή σας να διχοτομήσει την μειονότητα αλλά και τους δασκάλους;

Σχόλιο : Ναι ιδίως η Διαμαντοπούλου μέρα-νύχτα με αυτό ασχολείται. Πως θα διασπάσει την μειονότητα !