ΕΓΚΛΗΜΑ ¨ΤΙΜΗΣ¨

Εφ. Χουριέτ 1-3-2011

Απίστευτη φρίκη εγκλήματος τιμής στην Μερσίνα

Η 19χρονη Χατιτζέ Φιράτ που στις 3 Φεβρουαρίου το είχε σκάσει με τον αγαπημένο της στην Μερσίνα, δολοφονήθηκε από τον 20χρονο αδερφό της Μαχσούν Φιράτ, ο οποίος της έκοψε τον λαιμό και την μαχαίρωσε 40 φορές. Το φέρετρο της Χατιτζέ το πήραν 50 γυναίκες από το νεκροτομείο και το παρέδωσαν στο χώμα.

Η Χατιτζέ Φιράτ δολοφονήθηκε από τον 20χρονο αδερφό της Μαχσούν Φιράτ .Η απόφαση για την δολοφονία της φέρεται να έχει ληφθεί με απόφαση οικογενειακού συμβουλίου και ενώ ο αδελφός της εξαφανίστηκε, η αστυνομία συνέλαβε 11 μέλη της οικογένειας. Χωρίς κανέναν δίπλα της η Χατιτζέ Φιράτ, ακόμα και η κηδεία της έγινε από 50 γυναίκες της συνοικίας που πήραν το σώμα της από το νεκροτομείο και το παρέδωσαν στο χώμα. Οι γυναίκες φώναξαν συνθήματα όπως ¨Δεν θα αποτελέσουμε την τιμή κανενός¨, ¨Τέλος στις δολοφονίες γυναικών¨ και ¨Να σπάσουν τα χέρια που απλώνονται στις γυναίκες¨.

Χτες στην εκβολή ενός ποταμού στην περιοχή Μεζιτλί βρέθηκε πτώμα νέας γυναίκας με κομμένο το λαιμό και 40 μαχαιριές στο σώμα. Διαπιστώθηκε πως ανήκε στην Χατιζέ Φιράτ για την οποία η οικογένεια της είχε κάνει καταγγελία στην αστυνομία πως η συγκεκριμένη τους είχε πει ¨πάω στον μπακάλη¨ αλλά δεν ξαναφάνηκε.

Διαπιστώθηκε πως η Χατιζέ Φιράτ τελευταία φορά την είχαν δει με τον αδερφό της Μαχσούν Φιράτ και με έναν φίλο του, του οποίου η ταυτότητα δεν ανακοινώθηκε.

Μη μπορώντας η αστυνομία να φτάσει στον αδελφό της Μαχσούν Φιράτ, πήρε καταθέσεις από τον φίλο του και από μέλη της οικογένειας. Μετά το τέλος της έρευνας διαπιστώθηκε πως, όταν η Χατιζέ Φιράτ στις 3 Φεβρουαρίου το έσκασε με τον αγαπημένο της, έγινε οικογενειακό συμβούλιο και αποφασίστηκε να δολοφονηθεί. Ακολούθως ο αδερφός της Μαχσούν Φιράτ την δολοφόνησε ανελέητα, μαχαιρώνοντας την πολλές φορές.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone