ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΥΡΔΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ

Εφ. Ραντικάλ 16-3-2011

Ένταση στην δίκη για τον Σερζάν Κουρτ

Ο αστυνομικός που δικάζεται για την δολοφονία του 21χρονου φοιτητή Σερζάν Κουρτ που είχε χάσει την ζωή του στα φοιτητικά γεγονότα στα Μούγλα, ισχυρίστηκε πως είναι αθώος.

Ο Κεμάλ Ερτουγρούλ δικηγόρος του αστυνομικού υποβάλλοντας αίτημα αποφυλάκισης δήλωσε πως «Πρόκειται αξιότιμο κρατικό λειτουργό. Δεν διέπραξε το αδίκημα. Ζητάμε την αποφυλάκιση του¨. Το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε το αίτημα.

 Στις 10 Μαίου 2010 στα Μούγλα, ο δευτεροετής φοιτητής Οικονομικών Επιστημών Σερζάν Κουρτ τραυματίστηκε βαριά από πυροβολισμό στον ώμο και αργότερα έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο όπου δεν μπόρεσαν να τον σώσουν. Ο αστυνομικός Γκιουλτεκίν Σαχίν που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση συνελήφθη σχετικά με τον θάνατο του Κουρτ. Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση με την κατηγορία της ¨ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο¨. To δικαστήριο αποφάσισε για λόγους ασφαλείας η δίκη να διεξαχθεί στο Εσκίσεχίρ

Την δίκη παρακολουθούνε οι γονείς του δολοφονηθέντος Σερζάν Κουρτ, Ομέρ Κουρτ και Νετσλά Κούρτ, η βουλευτής του κόμματος BDP Μπενγκί Γιλντίζ, και εκπρόσωποι συλλόγων. Ομάδα περίπου 100 ατόμων συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστήριο και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων για την δολοφονία του Σεζάν Κουρτ.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΤΖΗ

Όταν ο 27χρονος Αμπτουλλάχ Σεν που δούλευε σαν οδηγός ταξί σε πιάτσα δίπλα στο δικαστήριο, κατευθύνθηκε προς το πλήθος κρατώντας τουρκική σημαία και άρχισε να τους βρίζει, η αστυνομία τον ανέβασε στο όχημα της και τον απομάκρυνε από τον χώρο. Ο Σαχίν είπε πως κατά την διάρκεια των γεγονότων πυροβόλησε στον αέρα και πως δεν είναι αυτός που σκότωσε τον Σερζάν Κουρτ.

…………………….