ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΜΕΘΗ

Εφ.Ταράφ 7-3-2011

 

Οι αστυνομικοί του Μουράτ το 4ου έχουν εγκατασταθεί σε πολλές πόλεις

Και ενώ συνεχίζεται ο απόηχος από το πρόστιμο που κόπηκε σε δύο νέους που έπιναν μπύρα σε πάρκο της Αττάλειας, αποκαλύφθηκε πως αυτή η πρακτική είναι  διαδεδομένη και σε περιοχές έξω από την Αττάλεια.

 Η αστυνομία της Αττάλειας ανακοίνωσε πως τους τελευταίους δύο μήνες έκοψε παρόμοια πρόστιμα σε 88 άτομα. Έγινε γνωστό πως κατά τον ίδιο τρόπο, και με βάση το ίδιο άρθρο κόπηκαν πρόστιμα σε δύο άλλα άτομα σε Ικόνιο και Καισάρεια. Ανακοίνωση από την αστυνομία έγινε, σχετικά με το πρόστιμο των 75 λιρών για ¨μέθη¨ που κόπηκε στους Ζαφέρ Ουλκέρ και Μαχίρ Γκιουβέν. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μαζί με το ζέσταμα του καιρού και την αυξημένη παρουσία του κόσμου σε πάρκα και κήπους, αυξήθηκαν και οι έλεγχοι. ¨Μετά από καταγγελίες πολιτών που περνάνε τον χρόνο τους σε πάρκα και κήπους, πως μεθυσμένα άτομα με την συμπεριφορά τους διαταράσσουν την γαλήνη και την ηρεμία των πολιτών ή προκαλούνε θόρυβο, εφαρμόστηκαν διοικητικές κυρώσεις σε 88 άτομα σε εφαρμογή του Ενοχικού Δικαίου, άρθρο 35 (μέθη) και άρθρο 36 (θόρυβος).

Ίδια πρακτική σε Ικόνιο και Καισάρεια

Αποκαλύφθηκε ότι πρόστιμο για ¨μέθη¨ σαν και αυτά που επιβλήθηκαν στην Αττάλεια από την αστυνομία, μπήκαν και στην περιοχή Κοτζασινάν της Καισάρειας, καθώς και στο Ικόνιο

Σχόλιο : Η τουρκική κοινωνία τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συντηρητική και αυτό αντανακλάται παντού.