ΚΗΔΕΙΑ ΑΝΤΑΡΤΗ

Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 25-3-2011

20 χιλιάδες άτομα ξεπροβόδησαν τον αντάρτη Αράς.

Η κηδεία του αντάρτη του HPG Φερίτ Αράς που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην Μπίνγκιολ, έγινε με στην Μερσίνα με την συμμετοχή 20 χιλιάδων ατόμων.

Ο Φερίτ Αράς ήταν ένας από τους 4 που σκοτώθηκαν σε σύγκρουση στην κοιλάδα Ιλμπέι στην περιοχή Μπίνγκιολ. Χτες η οικογένεια του πήρε το σώμα του από το νοσοκομείο του Ελάζιγκ και ξεκίνησε για την Μερσίνα. Τις βραδινές ώρες το σώμα του έφτασε στο τζαμί Χαλίλ Ιμπράμ της περιοχής Ακντενίζ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων ο Αλλαντίν Ερντογάν-στέλεχος του κόμματος BDP, ο Χασάν Τσάπ-αντιδήμαρχος του δήμου Άκντενίζ, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του BDP Τζιχάν Γιλμάζ, η μητέρα του Φατμά και ο πατέρας του Αλή.

Αναφέρθηκε πως κατά την διάρκεια της θρησκευτικής προετοιμασίας βρέθηκαν ίχνη βασανιστηρίων. Το πλήθος που μπροστά στο τζαμί έφτασε τους 20.000, αργότερα μετέβη προς το νεκροταφείο Γκιουνεϊκέντ. Το σώμα του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, ενώ λόγω της πομπής διακόπηκε η κυκλοφορία σε κάποιους δρόμους. Κατά μήκος της πορείας δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, ενώ στον αέρα υπήρχε ελικόπτερο της αστυνομίας που έπαιρνε εικόνες από το πλήθος. Στην πομπή ακούστηκαν συνθήματα όπως ¨Εκδίκηση, εκδίκηση¨, ¨Ζήτω ο πρόεδρος Απο¨, ¨Οτζαλάν, Οτζαλάν¨, ενώ άνοιξαν μεγάλες σημαίες του ΠΚΚ, της Δημοκρατικής Συνομοσπονδίας, καθώς και αφίσες του Οτζαλάν και φωτογραφίες του Αράς.

Η πορεία των 20 χιλιάδων ατόμων στην οποία υπήρχαν και κίτρινα και κόκκινα λάβαρα, μετά από πορεία 8 χιλιομέτρων έφτασαν σε 1,5 ώρα στο νεκροταφείο του Γκιουνεϊκέντ. Εδώ εν μέσω συνθημάτων και θρήνων το σώμα του Αράς αποδόθηκε στην γη. Την ώρα που μέλη της οικογένειας του Αράς θρηνούσαν, μια ομάδα ατόμων ανέβηκαν σε λόφο παρακείμενο στο νεκροταφείο. Η ομάδα άνοιξε σημαίες και λάβαρα, ενώ πυροβόλησε και στον αέρα. Μιλώντας στην τελετή ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του BDP Τζιχάν Γιλμάζ είπε : ¨Εύχομαι τέτοια να είναι και η τύχη των παιδιών αυτών που δεν ακούνε τις κραυγές και τους οδυρμούς αυτού του λαού¨. Χιλιάδες άτομα τότε είπαν ¨Αμήν¨.

……………..