ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ¨ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ¨

Εφ. Μπιργκιούν 11-3-2011

Πρώτα αυτοί θα αφήσουν τα όπλα

Ο συμπρόεδρος του κόμματος BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς σχολίασε την πιθανότητα επανόδου του συστήματος του ¨Προστάτη του χωριού¨ (korucu) ως μια ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας, και είπε πως τις επόμενες μέρες μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες που ήταν σε αυτό το σύστημα θα αφήσουν τα όπλα.

Ο συμπρόεδρος του κόμματος BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς απάντησε στο Twitter σε ερωτήσεις σχετικά με το ¨Σύστημα προστασίας¨.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ

Ο Ντεμιρτάς δήλωσε πως « Η κυβέρνηση μοιάζει με έναν μπατιρημένο έμπορο που προσπαθεί να πουλήσει την μπαγιάτικη πραμάτεια του εδώ και εκεί. Αυτό το ¨Σύστημα προστασίας¨, ιδεολογικά έχει τελειώσει πια. Αυτοί οι οποίοι έχουν όπλα ετοιμάζονται με την πρώτη ευκαιρία να τα αφήσουν. Και όχι μόνο δεν δέχεται ο κόσμος να ενταχθεί σε αυτό το σύστημα, αλλά τις επόμενες μέρες σε τελετή όπου θα συμμετάσχουμε, μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες korucu θα αφήσουν τα όπλα τους.¨

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που έγιναν σε τζαμιά της περιοχής Μπάτμαν, που έλεγαν πως αναζητούνται άτομα να ενταχθούνε ως

korucu, είπε πως ¨ Το να γίνεται ανακοίνωση από το τζαμί πως αναζητούνται korucu, είναι μια τραγικοκωμική κατάσταση. Δεν είναι τίποτε άλλο από την ομολογία μέσα από τα μεγάφωνα του τζαμιού, πως το κράτος έχασε τον πόλεμο που επί 87 χρόνια δίνει ενάντια στους Κούρδους¨.