ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εφ. Ραντικάλ 6-3-2011

Η Ουνζίλε δολοφονήθηκε

Την ώρα που οι γυναίκες διαδήλωναν κρατώντας πανό που έγραφαν ¨Τέλος στα δολοφονίες¨, ήρθε μια ακόμη είδηση δολοφονίας : Η 42χρονη Ουνζιλέ Τσαλισκάν δολοφονήθηκε.

Την ώρα που οι γυναίκες διαδήλωναν επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Εργαζόμενων Γυναικών φωνάζοντας το σύνθημα ¨Τέλος στις δολοφονίες γυναικών¨, ήρθε ακόμη μια είδηση για δολοφονία. Η Ουνζίλε Τσαλισκάν που πέρυσι είχε χωρίσει από τον άνδρα της, πήγε στο σπίτι του για να συζητήσουν για την διατροφή και εκεί δολοφονήθηκε από τον άνδρα της Τζουνέιτ Μπουγιουρουκτσού. Η 42χρονη Τσαλισκάν πριν από 9 μήνες είχε χωρίσει από τον άντρα της. Η 20χρονη κόρη της Ν.Β. όταν είδε ότι η μητέρα της δεν γύρισε το βράδυ στο σπίτι, το πρωί πήγε στο σπίτι του μπαμπά της. Όταν μπήκε στο σπίτι βρήκε την μητέρα της γεμάτη αίματα. Όταν είδε ότι υπήρχε όπλο στο χέρι του πατέρα της, βγήκε έξω και κάλεσε την αστυνομία. Την ώρα που η αστυνομία έμπαινε στο σπίτι ακούστηκε δεύτερος πυροβολισμός. Όταν μπήκε μέσα η αστυνομία βρήκε την Τσαλισκάν και τον Μπουγιουρουκτσού μέσα στα αίματα. Η Τσαλισκάν δεν στάθηκε δυνατό να σωθεί ενώ ο Μπουγιουρουκτσού που προσπάθησε να αυτοκτονήσει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Aπελπισμένα ανακάλεσε την μήνυση της

Η 27χρονη Εμινέ Μ. έχασε το 3 μηνών έμβρυο που έφερε λόγω ξυλοδαρμού από τον άνδρα της Σουλειμάν Μ. Στην αρχή υπέβαλε μήνυση, μετά όμως την ανακάλεσε λέγοντας ¨Άντρας μου είναι, δέρνει. Δεν θέλω να αποχωριστώ τον άντρα μου και τα παιδιά μου. Άντρας μου είναι, μερικές σφαλιάρες ρίχνει. Θέλω να σταθώ στα παιδιά μου¨.

Να συλλαμβάνεται όποιος εφαρμόζει βία

Λόγω της 8ης Μαρτίου παγκόσμιας μέρας εργαζόμενης γυναίκας έγιναν εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές. Μέλη του συλλόγου Mazlum –Der που συγκεντρώθηκαν στην Νικομήδεια, διαμαρτυρήθηκαν για τις δολοφονίες κρατώντας φωτογραφίες της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας Πίπα Μπάτσα που βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Στο μεταξύ η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από πάνω από 100 άτομα σχετικά με την δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας  Σεμά Καρακοτζά που βρέθηκε τεμαχισμένη.