ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Εφ. Χουριέτ 28-2-2011

Παρήχθη στην Τουρκία, πάει στην Ευρώπη

Τελετή οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας TÜLOMSAŞ στο Εσκίσεχίρ, επ΄ευκαιρία της παραγωγής της πρώτης ατμομηχανής που είναι συμπαραγωγή της αμερικανικής General Elektrik και της εταιρίας TÜLOMSAŞ που είναι θυγατρική της Γενικής Διεύθυνσης Σιδηροδρόμων TCDD.

Στην ομιλία που έκανε ο υπουργός επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ, είπε πως θα παραχθούνε μηχανές στα πλαίσια της συμφωνίας που υπεγράφη 4 μήνες πριν, ανάμεσα στην General Elektrik (GE) και την TÜLOMSAŞ. Θα παραχθούνε 30 μηχανές για την GE και 20 για την TCDD.

Ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η μηχανή που παρουσιάζεται σήμερα θα εξαχθεί στην Αγγλία και πρόσθεσε πως «Η TÜLOMSAŞ είναι ένας φορέας που αναπτύσσεται στην βιομηχανία σιδηροδρόμων και αυτοκινήτου, ένας ιστορικός φορέας με πρωτιές κατά τα χρόνια της νέας δημοκρατίας. Κατά καιρούς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος κόντεψε να κλείσει. ¨Όταν αναλάβαμε σηκώσαμε τα μανίκια μας για να την αναπτύξουμε, και τώρα πλέον δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες της TCDD αλλά κάνει και εξαγωγές σε γειτονικές χώρες και αλλού, φέρνοντας και συνάλλαγμα στην χώρα μας.”

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone