¨ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΥ¨!

Εφ. Ραντικάλ 6-3-2011

Δυό φορές την πάντρεψαν έναντι χρημάτων

Η οικογένεια της νέας γυναίκας που τώρα βρίσκεται σε καταφύγιο γυναικών, είχε πάρει 2.500 λίρες για τον πρώτο γάμο και 3.000 για τον δεύτερο.

Η Γελίζ Κ, που μένει τώρα στο καταφύγιο γυναικών του συλλόγου Şefkat-Der, την είχαν παντρέψει με το ζόρι δύο φορές έναντι χρημάτων. Ο πρώτος της σύζυγος την έδερνε συνεχώς και όταν έφερε δεύτερη γυναίκα, την πέταξε έξω. Από τον δεύτερο γάμο έφυγε λόγω της βίας σε βάρος της. Εδώ και μια εβδομάδα μένει στο καταφύγιο γυναικών, ενώ εδώ και ένα χρόνο δεν μπορεί να δει και τα παιδιά της.

Η Γελίζ Κ. που επειδή φοβάται την οικογένεια της δεν ανέφερε την πόλη της, ούτε έδειξε το πρόσωπο της,  ανέφερε πως ο δεύτερος άντρας με τον οποίο την πάντρεψαν ήταν στην ηλικία της μάνας της. Η Γελίζ είπε πως ήταν το 6ο παιδί του πατριού της και ανέφερε : ¨ Τα παιδιά του πατριού μου, δυσκολεύονταν στην σκέψη πως στο μέλλον θα μοιράζονταν μαζί μου την περιουσία. Με εγκατέστησαν σε εστία. Μέχρι τα 16 έμεινα εκεί. Ακολούθως με παρέδωσαν στην οικογένεια μου. Η οικογένεια μου με πάντρεψε έναντι 2.500 τ.λ. Σε αυτόν το γάμο έκανα δύο παιδιά. Μετά από 8 χρόνια γάμου έφερε άλλη γυναίκα και με έβγαλε από την πόρτα.¨

Η Γελίζ ισχυρίζεται πως σε όλη τη διάρκεια του γάμου της έτρωγε ξύλο και λέει πως «Καθώς είχα παντρευτεί έναντι χρημάτων, ο σύζυγος μου με προσέβαλε συνεχώς λέγοντας μου πως είμαι πουλημένη». Η Γελίζ περιγράφει πως όταν την έβγαλε έξω, κατέφυγε σε κρατική εστία και μετά παραδόθηκε στους γονείς της. Λέει : ¨Η οικογένεια μου παρά το ότι δεν είχα χωρίσει με πάντρεψαν με θρησκευτικό γάμο έναντι 3.000 τ.λ.. Έμεινα τρεις μήνες παντρεμένη. Με έδερνε συνεχώς. Για αυτό το λόγο έφυγα από το σπίτι.¨

……………….

¨Αν γυρίσω στην οικογένεια μου πάλι θα με παντρέψουν. Για αυτό δεν πρόκειται να πάω. Επειδή όμως ξέρω πως θα με ψάξουν, φοβάμαι για την ζωή μου¨.