ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…ΦΥΛΩΝ !

Εφ. Ταράφ 17-3-2011

 

Καβγάς φυλών για τις εκλογές : 3 νεκροί και 9 τραυματίες

Η λογομαχία ανάμεσα στα μέλη δύο φυλών σε σχέση με τις υποψηφιότητες των επερχόμενων εκλογών στην περιοχή Ερτζίς της πόλης Βαν, εκτράπηκε σε ένοπλη σύγκρουση.

Στην σύγκρουση με βάση τους πρώτους υπολογισμούς σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν εννιά. Ο νομάρχης Βαν Μουνίρ Καράλογλου δήλωσε πως στο περιστατικό δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, αλλά πως πηγάζει από την εχθρότητα ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Προχτές ομάδα αποτελούμενη από μέλη της σημαντικής φυλής Γκαλκανλί, οργάνωσαν προεκλογική συγκέντρωση στο καφενείο. Κατά την ώρα της εκδήλωσης της ομάδας αυτής που φέρεται να είναι φίλα κείμενη στο ΑΚΠ, άλλη ομάδα που υποστηρίζει το κόμμα BDP και αποτελούνταν από Χιντιρανλί τους επιτέθηκαν φραστικά. Η παρενόχληση μετατράπηκε σε σύντομη σύγκρουση, αλλά χάρη στην παρέμβαση τρίτων έληξε.

Αυτή την φορά ήρθαν με τα όπλα

Μετά από αυτήν την ένταση, μέλη των δύο φυλών ήρθαν αντιμέτωπα τις πρωινές ώρες σε καφενείο κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Τράβηξαν τα όπλα και έριχναν βροχή τις σφαίρες ο ένας στον άλλο. Στο περιστατικό έχασαν την ζωή τους οι Σερβέτ Κοτς, Μαχμούτ Γιλντίζ και Αμπντουλλάχ Τσαλισκάν, ενώ τραυματίστηκαν 9 άτομα.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone