2011-ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΜΕΤ ΑΚΙΦ ΕΡΣΟΪ

Εφ. Χουριέτ 13-3-2011

O Ερντογάν άκουσε τον εθνικό ύμνο από διάσημους καλλιτέχνες

Ο δήμος της Ουμρανίγιε λόγω του 90ου έτους από την αποδοχή του εθνικού ύμνου, οργάνωσε εκδήλωση στο κέντρο εκδηλώσεων ΤΙΜ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επονομαζόμενη ¨2011 χρονιά-Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι¨.

Στην βραδιά το πρόσταγμα το είχε ο δήμαρχος της Ουμρανίγιε Χασάν Τζαν, ενώ μετείχαν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η σύζυγος του Εμινέ Ερντογάν, ο υπουργός επικρατείας Χαγιατί Γιαζιντζί και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι.

Η βραδιά άρχισε με τον εθνικό ύμνο και με ενός λεπτού σιγή, ενώ παρουσιαστές ήταν οι Αισέ Εγεσόι και Μπεντιρχάν Γκιοκτσέ. Στην βραδιά ακούστηκαν 11 συνθέσεις του εθνικού ύμνου από διάφορες περιφέρειες της Τουρκίας. Τους καλλιτέχνες συνόδεψε η 55μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Βοσπόρου.

Τα έργα τα οποία ερμηνεύτηκαν από τους καλλιτέχνες λήφθηκαν από είναι ειδικό αρχείο του 1921.

Στην βραδιά ακούστηκαν συνθέσεις των Αχμέτ Γεκτά Μαντράν, Μουαλίμ Ισμαηλ Χακί, Καζίμ Ουζ, Μουσταφά Σουνάρ, Αλή Ριφάτ Τσαγατάι, Οσμάν Ζεκί Ουνγκιόρ, Μουσταφά Σουνάρ, Ισμαήλ Ζουχτού, Ραούφ Γεκτά, Χαλίλ Λεμί Ατλί και Αμπντουλκαντίρ Τορέ.

Στην βραδιά αναγνώσθηκαν και μέρη από ποιήματα του Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, ενώ προσφέρθηκαν και πλακέτες ευχαριστίας προς τους καλλιτέχνες.

Η βραδιά τελείωσε με καλεσμένους και καλλιτέχνες να ψέλνουν μαζί τον εθνικό ύμνο.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone