Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ¨ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ¨….

17-2-2011, Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ

Αστυνομική βία στο Ντιγιαρμπακίρ, πολλοί τραυματίες

20 χιλιάδες περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν στο Ντιγιαρμπακίρ για να διαμαρτυρηθούνε για την βία της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών και για τις συλλήψεις που έγιναν, και βάδισαν προς την κατεύθυνση του πάρκου Κοσούγιοπλου. Κατά την πορεία, μετά από αστυνομική επίθεση που έγινε στην περιοχή Μπαιράμογλου, έγιναν συγκρούσεις και τραυματίστηκαν πολλά άτομα.

Στην διαδήλωση κατά την οποία έφεραν αφίσες του Μουσταφά Μαλκότς που στις 15 Φεβρουαρίου αυτοπυρπολήθηκε για τον Οτζαλάν, εντύπωση προκάλεσαν τα πανό που κρατούσαν και έγραφαν : ¨Θα υπερασπιστούμε την ύπαρξη μας, με οδηγό τον Οτζαλάν θα διασφαλίσουμε την ελευθερία μας¨, και ¨Όποιος έχει ανοιχτό το μαγαζί του στις 15 Φλεβάρη θα λογοδοτήσει¨.

Φώναζαν συνθήματα όπως ¨Ζήτω ο πρόεδρος Οτζαλάν¨, ¨Αθάνατος ο σύντροφος Μουσταφά¨, ¨Το ΠΚΚ είναι λαός, εδώ είναι ο λαός¨, ¨Κόσμο χωρίς τον Οτζαλάν, θα σας τον φέρουμε στο κεφάλι σας¨, ενώ τραγούδησαν το εμβατήριο “Çerxa Şoreşê”.

Όταν η μάζα των ατόμων έφτασε στην περιοχή Μπαιράμογλου, η αστυνομία που είχε πάρει μέτρα κατά μήκος της οδού με πολλά θωρακισμένα οχήματα και πάντσερ, επενέβη με πεπιεσμένο νερό και δακρυγόνα. Οι διαδηλωτές ανταπέδωσαν και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν συγκρούσεις.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

Από την επέμβαση της αστυνομίας τραυματίστηκαν πολλά άτομα, ενώ αστυνομικοί έδειραν βάναυσα έξι νέους που τους συνέλαβαν σε πλαϊνά της λεωφόρου Χάτμπογιού σοκάκια. Με το πρόσωπο τους μέσα στο αίμα, και με τα χέρια τους σε χειροπέδες, τους είχαν για ώρα στο έδαφος. Όταν ο όγκος της διαδήλωσης είδε την κατάσταση των νέων, οργίστηκε και για ώρα γιουχάιζαν την αστυνομία. Ένταση υπήρξε όταν ο κόσμος θέλησε να εμποδίσει τις συλλήψεις. Όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε στους νέους να περάσουν σε πλαϊνούς δρόμους, οι νέοι απέναντι στην σκληρή αυτή επέμβαση της αστυνομίας ανταπέδωσαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Λόγω των βομβών μολότοφ που πετάχτηκαν, ένα αστυνομικό όχημα παραδόθηκε στις φλόγες.