ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Νέτγκαζέτε 1-2-2011 

Κιλιτσντάρογλου : Βαρεθήκαμε την φιλολογία περί πραξικοπήματος

Ο πρόεδρος του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέροντας πως ¨βαρέθηκε την φιλολογία περί¨ πραξικοπήματος¨ και πρόσθεσε πως ¨Κύριε πρωθυπουργέ, αν γίνει πραξικόπημα, πρώτος μπροστά στο άρμα θα βγει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου¨. Ο Κιλιτσντάρογλου στην συγκέντρωση του κόμματος του ανέφερε πως ¨Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί 8 χρόνια συνεχίζει να μιλά για πραξικόπημα¨. Ο Κιλιτσντάρογλου είπε τα εξής : ¨Βαρεθήκαμε την φιλολογία περί πραξικοπήματος. Είπα το εξής. Κύριε πρωθυπουργέ, αν γίνει πραξικόπημα, πρώτος μπροστά στο άρμα θα βγει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Τι φοβάσαι ; Ποιο πραξικόπημα ; Μα σε ποια εποχή ζούμε και μιλάς πως ¨ήρθε το πραξικόπημα¨. Θέλει να αλλάξει την επικαιρότητα ενώπιον του έθνους. Αντί να μιλάς για πραξικοπήματα βγες μπροστά στο έθνος και μίλα. Πες πως έτσι θα νικήσω την ανεργία, έτσι θα τελειώσω την φτώχεια. Αυτά δεν μπορείς να τα πεις. Ακούσατε ποτέ μια κουβέντα από τον πρωθυπουργό να λέει πως ¨Έτσι θα μειώσουμε την ανεργία¨; Δεν είναι το πρόβλημα του αυτό. Δήθεν θα γινόταν πραξικόπημα…Μα τι πραξικόπημα, από πού βγήκε αυτή η ιστορία ;,Εκφοβίζουν τον κόσμο. Μπορείτε να δηλώσετε άνετα παντού. Υποστηρίζουμε την δημοκρατία.

Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ακόμη και τον Μεντερές. Ποιος είσαι εσύ βρε, και ποιος ήταν ο Μεντερές ;

……………………………….

ΠΑΡΤΕ ΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΜΑΣ

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στις εξελίξεις της Τυνησίας και της Αιγύπτου δήλωσε : Πάρτε ως μοντέλο εμάς. Το μοντέλο της Τουρκικής Δημοκρατίας του Μουσταφά Κεμάλ. Είναι το μοντέλο ενός κοινωνικού κράτους με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στηριγμένο στην ισότητα των δύο φύλλων. Αυτό το μοντέλο επιθυμούμε και για την Μέση Ανατολή.

Σχόλιο : Είναι αληθές ότι ο Ερντογάν ασχολούμενος με αγάλματα και σίριαλ προσπαθεί να αλλάξει την επικαιρότητα. Αλλά σίγουρα είναι υπερβολικά λαικίστικο εκ μέρους του Κιλιτσντάρογλου να υποτιμά τον κίνδυνο πραξικοπήματος. Μετά απ΄τόσε αποκαλύψεις…