ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εφ. Ζαμάν 6-2-2011

Τα βλήματα όλμων ανήκαν στις Τ.Ε.Δ.

Στο κατηγορητήριο για την οργάνωση Επαναστατικό Αρχηγείο, περιέχονται λεπτομερείς πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης. Εντύπωση προκαλούνε οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την επίθεση με βλήματα όλμων που είχαν πραγματοποιήσει σε βάρος του στρατοπέδου Σελίμγιε, Με βάση το κατηγορητήριο τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είναι καταχωρημένα στις Τ.Ε.Δ. Ένα μέλος της οργάνωσης σε μέιλ-καταγγελία, αναφέρει πως ¨τα όπλα και τα πυρομαχικά τα έπαιρναν από στρατιωτικούς¨.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες περιέχονται στο 129 σελίδων κατηγορητήριο για την οργάνωση Επαναστατικό Αρχηγείο που παραδόθηκε στο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης. Λεπτομέρειες σχετικές με τις δράσεις της οργάνωσης. Με βάση το κατηγορητήριο, ζητήθηκε στα πλαίσια της έρευνας από το Κέντρο Πληροφοριών Βομβών, να συγκρίνει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στα κατασχεμένα εκρηκτικά με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν ή βρέθηκαν σε έρευνες σε άλλες περιοχές της Τουρκίας. Στην αναφοράς που ετοίμασε το Κέντρο αναφέρεται πως μετά από έρευνα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση με όλμους στις 7 Αυγούστου 2008 στο στρατόπεδο Σελίμγιε, βρέθηκε πως παρουσιάζουν μεγάλη ομοιότητα με τους όλμους που είναι καταχωρημένοι με την ονομασία ΤΜ 31-210 (κατασκευασμένα για τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ).

Γίνεται επίσης έρευνα σχετικά με τα πυρομαχικά που βρέθηκαν κατά την επίθεση, μέσα από το νεκροταφείο Καρατζάαχμετ με τέσσερεις 60ρηδες όλμους που στόχευε το στρατόπεδο Σελίμγιε. Η Διοίκηση της 1ης Στρατιάς σε έγγραφο της στις 16 Σεπτεμβρίου του 2008 αναφέρει πως ¨Τα συγκεκριμένα τεμάχια πυρομαχικών διαπιστώθηκε πως έχουνε τα ίδια χαρακτηριστικά με τα καταχωρημένα στις Τ.Ε.Δ. βλήματα 60δων όλμων.¨

¨ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΒΟΗΘΑΝΕ¨

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως ¨Από τις πληροφορίες που υπήρχαν στις συσκευασίες των πυρομαχικών, φάνηκε πως οι 60δες όλμοι ήταν καταχωρημένοι με αριθμούς παρτίδας ‘LOT J-N-T-2-8’ και ‘LOT-MA-1-272’ στη Διοίκηση του Στρατού Ξηράς.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται σε μέιλ-καταγγελία που εστάλη στις 30-8-2009 προς το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άγκυρας. Εντυπωσιακά αυτά που αναφέρονται στο μέιλ : ¨ Η οργάνωση Εργκενέκον μας παρείχε οπλισμό θάβοντας στην Κωνσταντινούπολη ή και σε περιοχές έξω από αυτήν, σε διάφορα μέρη τυφέκια, χειροβομβίδες, και όπλα LOW. Από τα μέρη που μας έλεγαν, πολύ λίγα φάνηκε πως ήταν κενά, και από την πλειοψηφία τους βρέθηκαν και πάρθηκαν πολλά πυρομαχικά. Λέγεται πως αυτά τα όπλα πριν από εμάς είχαν δοθεί στην οργάνωση DHKP/C(…). Τέλος ένας στρατιωτικός αξιωματούχος μας είχε παραδώσει μεγάλες ποσότητες από όπλα και εκρηκτικά. Όταν εμείς λέγαμε στους ανωτέρους μας ¨Μα γιατί παίρνουμε όπλα από αυτούς ;¨ μας έλεγαν πως και μέσα στο στρατό έχει αριστερούς αξιωματικούς που μας υποστηρίζουν.

………………………..

Ο λοχαγός με υποδεχόταν στην πύλη

Ο κρυφός μάρτυρας Ισμέτ αναφέρει : ¨Πήγαινα μετά από κλήση του λοχαγού Νετσμί, στην Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής. Με υποδεχόταν στην πύλη. Μου έδινε μέσα από τις στρατόπεδο ΤΝΤ, δυναμίτη, χειροβομβίδες, τυφέκια, σφαίρες και άλλα στρατιωτικά πυρομαχικά.

Σχόλιο : Μια ακόμη ¨αριστερή οργάνωση¨ που χρησιμοποιούνταν από το βαθύ κράτος της Τουρκίας.