ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Εφ. Σαμπάχ 8-2-2011

Μισθός ανάλογα με την θρησκεία !

Η αντιμουσουλμανική στάση που άρχισε στη Γαλλία και διαδόθηκε σε Αγγλία και Γερμανία, έφτασε πλέον σε επίπεδο σκλαβιάς στην Δανία. Η κυβέρνηση επέφερε τροπολογία με βάση την οποία ¨πρέπει να πληρώνεται λιγότερο ο μουσουλμάνος μετανάστης¨.

Μετά τον Νικολά Σαρκοζύ στη Γαλλία που συγκέντρωσε αντιδράσεις για την αντιμεταναστευτική του πολιτική που στόχευε ιδιαίτερα τις μουσουλμανικές κοινότητες, οι δηλώσεις της πρωθυπουργού της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ και της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον πως ¨ο πολυπολιτισμός απέτυχε πλήρως¨ επισκίασαν μια άλλη είδηση που ήρθε από τη Δανία. Η κυβέρνηση της Δανίας έφερε πρόταση νόμου που παραπέμπει στην εποχή της σκλαβιάς καθώς φέρνει εφαρμογή του τύπου ¨μισθός ανάλογα με τη θρησκεία¨.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Με βάση τον νόμο που ετοίμασε ο υπουργός οικονομικών Κλάους Χερτ Φρέντρικσεν, oι μουσουλμάνοι πρόσφυγες θα δουλεύουν με χαμηλότερους μισθούς από τους Δανούς και για να επωφεληθούνε από τις κοινωνικές παροχές θα πρέπει να μαζεύουν πόντους. Επίσης η κυβέρνηση ασκεί πίεση για τον επανέλεγχο των μουσουλμάνων που έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας καθώς και για την επαναφορά κάποιων από αυτών στη δουλειά. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν προβλέπει καμία αλλαγή στις συνθήκες εργασίας για τους μη μουσουλμάνους και για τους μετανάστες από χώρες της Δύσης. Ο νόμος προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στους μουσουλμάνους που ζούνε στην χώρα, ενώ η αντιπολίτευση υποστήριξε πως αποτελεί την κατάρρευση της 9 χρόνων πολιτικής αφομοίωσης.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone