ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ…

Εφ. Σαμπάχ 17-2-2011

Σταντ με την ονομασία ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ στην Κωνσταντινούπολη

Εντύπωση προκάλεσε το σταντ με την ονομασία Κουρδιστάν που περιλαμβανόταν στην έκθεση της Ιρανικής Εβδομάδας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού που οργανώθηκε στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Το προξενείο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν με στόχο την παρουσίαση του πολιτισμού και της χειροτεχνίας του Ιράν, και την προσέγγιση των δύο λαών, οργάνωσε στην πλατεία Σουλτάναχμέτ ¨ Ιρανική Εβδομάδα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού¨

Στα εγκαίνια που έγιναν στην μεγάλη σκηνή που στήθηκε στην πλατεία της Αγίας Σοφίας μετείχαν ο αντιπρόεδρος του Ιράν Χαμίντ Μπακάι, ο πρόξενος του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη Μαχμούτ Χαιντάρι, ο διευθυντής της περιφέρειας τουρισμού Κωνσταντινούπολης Αχμέτ Εμρέ Μπιλγκιλί και πολλοί καλεσμένοι. Στην έκθεση υπήρχαν σταντ που παρουσίαζαν πολλές περιοχές του Ιράν. Εντύπωση προκάλεσε το σταντ με την ονομασία ¨Κουρδιστάν¨. Στο σταντ στεκόταν υπάλληλοι ντυμένοι παραδοσιακά, και ενημέρωναν σχετικά με την περιοχή. Στο τέλος της έκθεσης έγιναν διάφορες επιδείξεις.

Σχόλιο : Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις για την ανεκτικότητα του Ιράν ; Δείτε το βίντεο που έχει υπότιτλο ¨Εδώ είναι η πλατεία Σουλτάναχμέτ ! ¨. Και δείτε πόσες φορές ζουμάρει ο φακός στην επάρατη λέξη…. ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

http://webtv.sabah.com.tr/webtv/videoizle/burasi_sultanahmet_meydani

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone