ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ…

Πρακτορείο Χαμπέρβακτίμ 18-2-2011

Εκείνος ο στρατιώτης είχε χαρτί που έλεγε ¨Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλο !

Αποκαλύφθηκε ότι ο στρατιώτης από την Κασάρια Ερντί Γερλίκαγιά που αυτοκτόνησε ενώ φυλούσε σκοπιά στο Ντιγιαρμπακίρ στις 24 Ιανουαρίου είχε ιατρική αναφορά που έλεγε πως ¨Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλο¨.

Ο Ερντί Γερλίκαγια φυλούσε σκοπιά στις φυλακές τύπου Ε στο Ντιγιαρμπακίρ. Με βάση τις πληροφορίες του www.habervaktim.com, ο ψυχίατρος του είχε δώσει χαρτί πως για ένα μήνα ¨δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλο¨, και για να χρησιμοποιήσει του έδωσε κάποια φάρμακα. Ημερομηνία της ιατρικής αναφοράς 27 Δεκεμβρίου 2010. Με βάση αυτήν την αναφορά ο Ερντί δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει όπλο για ένα μήνα. Διότι ο γιατρός θεώρησε πως θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στον ίδιο ή στον εαυτό του.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΣΤΑΛΗ ΣΕ ΕΝΟΠΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

Όταν αυτοκτόνησε στην σκοπιά με το όπλο του ο Ερντί Γερλίκαγιά η ημερομηνία ήταν 24 Ιανουαρίου 2011. Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό είναι αν μπορούσε ή όχι ο Ερντί να φυλάξει ένοπλη σκοπιά. Μετά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε περάσει ο ένας μήνας που έγραφε η ιατρική αναφορά. Έγινε γνωστό ότι παρά το ότι το διάστημα αυτό συμπληρωνόταν στις 27 Ιανουαρίου, χωρίς να νοιαστούνε τον έστειλαν στη σκοπιά.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ

Έγινε γνωστό πως ο πατέρας του Ερντί Γερλίκαγια είναι ανάπηρος, έχει ανάγκη από περίθαλψη και πως η οικονομική του κατάσταση δεν είναι καλή. Αναφέρεται πως όταν σε αυτά τα προβλήματα, προστέθηκαν και οι σκληρές συνθήκες της στρατιωτικής θητείας, ο Γερλίκαγια οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Η οικογένεια του Γερλίκαγιά επιθυμεί να λογοδοτήσουν οι αξιωματικοί που δεν ήξεραν για την ψυχολογική κατάσταση του στρατιώτη τους και δεν έδωσαν σημασία στην ιατρική αναφορά.

…………………..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone