ΦΤΗΝΗ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ…

Εφ. Ταράφ 13-2-2011

Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί δολοφονούνε

Η Επαναστατική Πλατφόρμα Μαύρης Θάλασας έκανε χτες στην πλατεία Γαλατάσεράι της περιοχή Μπέϊογλου μια ανακοίνωση τύπου σχετικά με τα σχέδια για τους Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς (ΗΕS).

 

Στην εκδήλωση που έγινε με την στήριξη της κίνησης ¨Μανάδες του Σαββάτου¨ τονίστηκαν οι θάνατοι των εργατών που δουλεύουν στους HES. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται οι εξής φράσεις : ¨καθώς τα αφεντικά των εταιριών των HES, είναι ταυτόχρονα και αφεντικά σε ΜΜΕ ή έχουν συμφέροντα σχετιζόμενα με αυτά, τις περισσότερες φορές δεν πληροφορούμαστε καν για αυτές τις δολοφονίες. Ακόμα και αν υπάρξει η τύχη να βγει η είδηση, δεν υπάρχει περιλαμβάνει καμία πληροφορία σχετικά με το σε ποινής εταιρίας το εργοτάξιο συνέβη το γεγονός. Μάλιστα αποκρύπτεται ακόμη και το όνομα της κατασκευάστριας εταιρίας του ΗΕS, όλες οι λεπτομέρειες κρύβονται με συστηματικό τρόπο. Με την παρουσίαση αυτών των θανάτων σε στυλ περιοδικού, θάβονται οι αλήθειες πίσω από τα γεγονότα.

Κατά την διαμαρτυρία οι μετέχοντες φώναξαν συνθήματα όπως ¨ ίδιος ο δολοφόνος της κοιλάδας και του εργάτη¨ και ¨Όχι στην ενέργεια που εξαφανίζει ζωές¨.

Σχόλιο : Τα ουκ ολίγα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν εκεί, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε αρκετούς εργάτες.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone