ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΧΟΤΑΝ…

10-2-2011 εφ. Ταράφ

Ενημέρωσε τον εισαγγελέα για τον θάνατο της

Η Αρζού Γιλντιρίμ που 48 ώρες πριν είχε προσφύγει στον εισαγγελέα λέγοντας πως ¨Δεν υπάρχει ασφάλεια για την ζωή μου¨, δολοφονήθηκε με 8 σφαίρες μέρα-μεσημέρι από τον άντρα της

Η Αρζού Γιλντιρίμ, μητέρα δύο παιδιών που κατοικούσε στην περιοχή Ουμράνιγιε, και είχε ζητήσει να χωρίσει καθώς αντιμετώπιζε βία, δολοφονήθηκε στην μέση του δρόμου από τον σύζυγο της Μουσταφά Μετίν Τσιλινγκίρ. Μετά τη δολοφονία ο Τσιλινγκίρ χάθηκε στο πλήθος, ενώ αποκαλύφθηκε πως η Γιλντιρίμ του είχε υποβάλλει δύο μηνύσεις. Το περιστατικό παρουσιάζει ομοιότητες με την περίπτωση της Αϊσέ Πασαλί που δολοφονήθηκε από τον άντρα της στην Άγκυρα, ενώ είχε απορριφθεί το αίτημα της για παροχή προστασίας. Το περιστατικό συνέβη επί της οδού Μαντίρα στην συνοικία Ατατούρκ, ενώ η Αρζού Γιλντιρίμ (33) που είχε χωρίσει από τον πρώτο της άντρα, είχε αρχίσει μετά από θρησκευτικό γάμο να ζει πριν από 3 χρόνια μαζί με τον Μουσταφά Μετίν Τσιλιγκίρ. Το ζευγάρι το 2009 έφερε στον κόσμο ένα παιδί με το όνομα ¨Μεχμέτ¨. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, φέρεται να υπήρχαν έντονες λογομαχίες. Ο Τσιλινγκίρ άρχισε να εφαρμόζει βία στη σύζυγο του. Με την αύξηση των καβγάδων ανάμεσα στο ζευγάρι, η Γιλντιρίμ ενημέρωσε την οικογένεια της και τον περασμένο Ιανουάριο πήγε στην αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Μετά από αυτό ο Τσιλινγκίρ άσκησε πίεση στην Γιλντιρίμ να ανακαλέσει την μήνυση της. Αυτή μη αντέχοντας τις πιέσεις πήγε στην αστυνομία και ανακάλεσε την μήνυση.

Με απειλεί και με παρενοχλεί

Όταν ξανά άρχισε την βία σε βάρος της, η Γιλντιρίμ ενημέρωσε την οικογένεια της. Μετά από συμβουλή του πατέρα της Αχμέτ Γιλντιρίμ, την περασμένη Δευτέρα προσέφυγε στην εισαγγελία της Ουμράνιγιε. Η Γιλντιρίμ περιγράφοντας στην εισαγγελία την κατάσταση, στην χειρόγραφη μήνυση που υπέβαλε έγραφε : ¨Αισθάνομαι αγωνία για την ζωή την δική μου , των παιδιών μου και της οικογενείας μου, καθώς από τότε που είμαστε σε διάσταση με τον Μουσταφά Μετίν Τσιλινγκίρ δέχομαι τηλεφωνικές απειλές και παρενοχλήσεις. Αν συμβεί τίποτε σε μένα, στα παιδιά μου και στην οικογένεια μου, υπεύθυνοι θα είναι ο Μουσταφά Μετίν Τσιλινγκίρ και η οικογένεια του¨.

Θα πήγαινε στην αστυνομία

Με την υποβολή της μήνυσης, η εισαγγελία έδωσε οδηγίες στο Α.Τ. Ουμρανίγιε. Στο έγγραφο του ο εισαγγελέας ζητούσε να ληφθεί κατάθεση από τον Μουσταφά Μετίν Τσιλινγκίρ και να εξεταστεί το κινητό του τηλέφωνο. Χτες ο Μουσταφά Μετίν Τσιλινγκίρ πήγε για να συζητήσει με την Αρζού Γιλντιρίμ στο σπίτι που είχε νοικιάσει αυτή. Βγαίνοντας μαζί από το σπίτι ανέβηκε στο αυτοκίνητο του Τσιλινγκίρ. Το αυτοκίνητο είχε μόλις ξεκινήσει όταν ο Τσιλινγκίρ έβγαλε το όπλο που είχε στην μέση του. Πανικόβλητη η Γιλντιρίμ άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κατέβηκε. Αυτός άρχισε να την πυροβολεί. Η Γιλντιρίμ κραύγαζε και προσπαθούσε να φύγει μέσα σε βροχή από σφαίρες. Η Γιλντιρίμ έπεσε τραυματισμένη βαριά, ενώ ο Τσιλινγκίρ ανέβηκε στο αυτοκίνητο και έφυγε. Η αστυνομία άρχισε έρευνες σε όλη την Κωνσταντινούπολη για την σύλληψη του Τσιλινγκίρ.

Η Αρζού Γιλντιρίμ με οκτώ σφαίρες στο σώμα της, έχασε τη ζωή της την ώρα που μεταφερόταν με νοσοκομείο στο νοσοκομείο της Ουμρανίγιε.

………………………………

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone