ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 Εφ. Χουριέτ 10-2-2011

O πρόεδρος της δημοκρατίας της ΤΔΒΚ Ντερβίς Έρογλου σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογάν για τα πανό ενάντια στην Τουρκία που άνοιξαν στην ΤΔΒΚ. Ο Έρογλου ανέφερε πως τα υβριστικά πανό λύπησαν τους Τούρκους διοικούντες αλλά και τα λόγια που λέχθηκαν λύπησαν τον Τουρκοκυπριακό λαό. Επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της ΤΔΒΚ Έρογλου είπε πως ¨Το ποσοστό σε ψήφους αυτών που είχαν τα πανό δεν ξεπερνά το 1%¨.

Ο Έρογλου σε συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του NTV είπε : ¨Ακόμη και μέσα στις οικογένειες παρουσιάζονται απογοητεύσεις ανάμεσα στα αδέρφια. Είναι σωστό πως τα συνθήματα που ακούστηκαν και τα πανό που άνοιξαν λύπησαν τον κόσμο που ζει στη μητέρα πατρίδα και τους διοικούντες. Όμως είμαι σε θέση να αναφέρω πως και τα λόγια που λέχθηκαν λύπησαν τον Τουρκοκυπριακό λαό.¨

…………………………..

¨Αυτοί εκμεταλλεύθηκαν αυτή τη συγκέντρωση και πρέπει να τους διαχωρίσουμε από αυτούς που έχουν δίκαια αιτήματα. Είμαι στην ενεργό πολιτική από το 1976, για χρόνια κρατάει ο αγώνας μου απέναντι σε αυτούς που είναι ενάντιοι στην Τουρκία.¨

…………………………….

Ο Έρoγλου είπε πως ¨Δυστυχώς στην νομοθεσία της ΤΔΒΚ δεν υπάρχουν κυρώσεις για αυτούς που άνοιξαν τα πανό ή εξύβρισαν¨ και πως ως ένα άτομο που διαπραγματεύεται με τους Ρωμιούς λυπάται για την διοργάνωση νέων διαδηλώσεων. Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ είπε πως « Η παρουσία τέτοιων αναταραχών αδυνατίζει το χέρι μου. Ο Χριστόφιας δεν έθεσε αυτό το θέμα αλλά αστειεύτηκε. Ξέρετε ότι ο Χριστόφιας έχει παρακολουθήσει μαθήματα Τουρκολογίας και μιλά πολύ καλά τουρκικά. Έστω και σαν αστείο το έθεσε. Είναι σίγουρο πως αυτό το άφησε στον τύπο των Ρωμιών.»

……………………….

Σχόλιο : ¨Τα λόγια που λέχθησαν λύπησαν τον Τουρκοκυπριακο λαό¨. Όσο και αν είναι αλήθεια αυτό που λέει, είναι σίγουρο ότι αυτή η δήλωση του δεν ευχαρίστησε την άλλη πλευρά και μπαίνει στο…¨ποινικό του μητρώο¨.