ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Νέτγκαζέτε 1-2-2011

Ντεμιρτάς : Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο ένας ηγέτης.

………………………………

Ο Ντεμιρτάς ανέφερε : ¨Αν θέλουμε να δημιουργηθεί ένα σύνταγμα που θα αγκαλιάζει τους πάντες, θα πρέπει η βουλή να διαθέτει μια ισχυρή εκπροσώπηση. Για αυτό πρέπει να καταργηθεί το πλαφόν του 10%.¨

Αναφερόμενος στις ετοιμασίες για το νέο σύνταγμα είπε πως θα πρέπει να υπάρχει ελευθερία στην έκφραση γνώμης αλλά πως στην Τουρκία πολλά άτομα τιμωρούνται μόνο επειδή εξέφρασαν την άποψη τους. Πρόσθεσε πως ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι καλλιτέχνες Φερχάτ Τούντς και Πινάρ Σαγ.

…………………………………

Ο Ντεμιρτάς αναφερόμενος στους συμβασιούχους δασκάλους, είπε ότι παρά την υπόσχεση για προσλήψεις που είχε δώσει παλιότερα η κυβέρνηση, το δράμα αυτών των δασκάλων συνεχίζεται. Υποστηρίζοντας πως οι δάσκαλοι αυτοί μεταχειρίζονται σαν σκλάβοι, ανέφερε την περίπτωση δασκάλου στο Γιόζγκατ που πέθανε από λευχαιμία, ο οποίος κατά την περίοδο που ήταν άρρωστος, καθώς δεν δικαιούταν πάνω από 30 μέρες αναρρωτική, διακόπηκε η σύμβαση του.

…………………….

Ο Ντεμιρτάς σχολιάζοντας την στάση του πρωθυπουργού Ερντογάν που είπε πως ¨Ότι επιθυμούμε για εμάς, το ίδιο πρέπει να επιθυμούμε για τους αδελφούς λαούς¨ είπε πως ¨Γιατί δεν ζητάς το ίδιο και για τον αδελφό Κουρδικό λαό ; Για τον Μουμπάρακ λέει πως ¨Δεν μπορεί να παραμένει άφωνος στα αιτήματα του λαού για αλλαγή¨ . Ας πει λοιπόν αυτά που λέει για την Αίγυπτο, και για τον δικό του λαό, να τον χειροκροτήσω¨.

¨ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ¨

Ο Ντεμιρτάς ισχυριζόμενος πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν έχει αρχίσει και ¨επιτίθεται και προσβάλει¨ τους διανοούμενους και συγγραφείς που παλιότερα τον είχαν στηρίξει είπε τα εξής : ¨Τώρα είναι η επανάσταση του ΑΚΠ, άρχισε να τρώει τα ίδια του τα παιδιά. Δεν υπάρχει εγγύηση για κανέναν σε αυτή τη χώρα. Ακόμα και αυτοί που υπηρετούνε το ΑΚΠ ή ασκούνε πολιτική υπό την αιγίδα του, δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι αύριο δεν θα διαγραφούνε από τον πρωθυπουργό. Διότι ο πρωθυπουργός θέλει να είναι ο ένας ηγέτης. Εξ αυτού πηγάζει και η συζήτηση γύρω από το προεδρικό σύστημα. Για να μπορέσει να γίνει ο ένας ηγέτης, προσπαθεί να διαμορφώσει στο μυαλό του μια Τουρκία, στην οποία θα είναι έτοιμος να διαγράψει και να διαλύσει τους πάντες. Υπό αυτές τις καταστάσεις πρέπει να τον ανακηρύξουμε σαν ¨Σουλτάνος των αντιφάσεων Ερντογάν ο 1ος ¨.

……………………………..

Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως αύριο θα πάει στην περιοχή Μούτκι του νομού Μπίτλις, όπου βρέθηκαν τα ανθρώπινα οστά, εκεί όπου όπως είπε ¨οι μαζικοί τάφοι αποκαλύπτουν την αντιφατική προσέγγιση της κυβέρνησης. Από τον πρωθυπουργό θα ζητήσουμε το εξής. Την ομιλία που κάνατε στην Βοσνία, ελάτε παρακαλώ και κάνετε την και στο Μούτκι¨. Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως παρά το ότι το θέμα είναι επί ένα μήνα στην επικαιρότητα ούτε ο Ερντογάν ούτε το Γενικό Επιτελείο έκανε κάποια ανακοίνωση. Ισχυρίστηκε πως έχει στα χέρια του χάρτη με μαζικούς τάφους και πως θα καταβάλει προσπάθειες για να ανοιχτούνε.

………………

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone