ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΤΣΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Εφ. Χουριέτ 21-2-2011

Απολύτως φυσιολογική η επίσκεψη στις φυλακές Χασντάλ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός επικρατείας Τζεμίλ Τσιτσέκ αντέδρασε έναντι αυτών που κριτίκαραν την επίσκεψη που έκαναν οι αρχηγοί των όπλων στους αξιωματικούς που κρατούνται για την υπόθεση Βαριοπούλα.

Ο Τσιτσέκ είπε ότι η επίσκεψη που έκανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ μαζί με κάποιος αρχηγούς όπλων στις φυλακές Χασντάλ όπου κρατούνται περίπου 30 ανώτατοι αξιωματικοί και πάνω από 100 αξιωματικοί, πρέπει να εκτιμηθεί πως έγινε στα πλαίσια της επαγγελματικής αλληλεγγύης κάτι όπως είπε απολύτως φυσιολογικό.

Ο Τσιτσέκ είπε : ¨ Μα να δεν τους επισκεφτεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, άλλος θα τους επισκεφτεί ; Τόσα άτομα από τον φορέα συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Η επίσκεψη αποτελεί υπευθυνότητα. Είναι αυτό που περιμένουν από αυτόν. Είναι άδικη η κριτική σε βάρος της επίσκεψης. Όπως οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τους Μουσταφά Μπαλμπάι και Τουντζάι Οζκάν στην φυλακή, έτσι έκανε και ο στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ αυτήν την επίσκεψη, απολύτως φυσιολογικό. Πρόκειται για μια επίσκεψη επαγγελματικής αλληλεγγύης όπως έγινε με τις επισκέψεις στους Μπαλμπάι και Οζκάν.

Σχόλιο : Εδώ μάλλον ο υπουργός ¨γλείφει εκεί που δεν μπορεί να δαγκώσει¨. Γιατί ξέρει προφανώς ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε μεγάλη σημασία.