ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ

Εφ. Ταράφ 5-1-2011

Berber muhabbeti için beş yıl hapis

Πέντε χρόνια φυλακή για τη κουβέντα με τον κουρέα

To 2008 την ώρα που ξυριζόταν στον κουρέα ο Ακγιούζ κατηγόρησε την δίκη για το κλείσιμο του κόμματος ΑΚΠ. Ο εισαγγελέας που καθόταν στη διπλανή καρέκλα, του υπέβαλε μήνυση και τιμωρήθηκε με 5 χρόνια φυλάκιση.

Η ιστορία που θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα για τον Αζίζ Νεσίν, έγινε στο αντρικό κομμωτήριο Γκιουλσεβέν της περιοχής Μπαχτσελίεβλέρ της Αττάλιας. Ο επιχειρηματίας Αχμέτ Ακγιούζ (42) έβλεπε στην τηλεόραση τις ειδήσεις τις σχετικές με την δίκη για κλείσιμο του ΑΚΠ από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Τότε κατά τα λεγόμενα του Ακγιούζ ο ίδιος είπε πως ¨11 άτομα οδηγούνε την χώρα στον γκρεμό¨. Τότε ο εισαγγελέας της Ατάλλειας που εκείνη την ώρα ξυριζόταν αντέδρασε και του είπε ¨Εσύ πως λες τους δικαστές άτιμους ; Να ζητήσεις συγγνώμη¨. Ο Ακγιούζ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Ο εισαγγελέας κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Συνελήφθη και κρατήθηκε μια νύχτα στο Α.Τ Μπαχτσελίεβλερ, και αφού του πήραν κατάθεση, αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη μέρα. Ο εισαγγελέας Οζντεμίρ και υπέβαλε μήνυση με μάρτυρες τους παρευρισκόμενους στο κουρείο.

Ισχυρισμός πως ¨μίλησε για άτιμους¨

Στο σχετικό με τον Αχμέτ Ακγιούζ κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε από την εισαγγελία της Αττάλιας αναφέρεται πως ¨αναφερόμενος στους δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου είπε την φράση ¨11 άτιμοι παραλίγο θα οδηγούσαν τη χώρα στον γκρεμό¨. Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Ακγιούζ είπε : ¨Σχετικά με τους δικαστές χρησιμοποίησα τη φράση ¨άτομα¨ και όχι ¨άτιμοι¨. Δεν αποδέχομαι το αδίκημα για το οποίο κατηγορούμαι¨.

Ο κουρέας Ιλιάς Αλνιατσίκ στην κατάθεση του είπε : ¨Κούρευα τον εισαγγελέα Ουμίτ Γιασάρ. Καθώς στα χέρια μου δούλευε η μηχανή δεν άκουσα τι είπε ο κατηγορούμενος¨.

Στο τέλος της δίκης ο Αχμέτ Ακγιούζ τιμωρήθηκε με 5 χρόνια φυλάκιση για προσβολή των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Μετά από την ένσταση το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε πρόστιμο 8 χιλ λιρών, και αργότερα την ανέστειλε για 5 χρόνια.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone