ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ !

Εφ. Χουριέτ 10-1-2011

Πρακτική απόστασης 45 cm μεταξύ αγοριών και κοριτσιών στο λύκειο

 

Γονείς μαθητών του αθλητικού και καλλιτεχνικού λυκείου Νεβίτ Κονταλί στην Μερσίνα συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σχολείο διαμαρτυρόμενοι, διότι όπως λένε ζητήθηκε από τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 45 εκατοστά το άλλο φύλο.

Με βάση τους ισχυρισμούς τους, ο διευθυντής του λυκείου Ιμπραήμ Τολ, με την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2010-2011, προειδοποιεί συνεχώς μαθητές και μαθήτριες, να μην πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη από 45 εκατοστά. Οι μαθητές ενημέρωσαν για αυτό τους γονείς τους, αλλά οι προσπάθειες τους δεν άλλαξαν τίποτε. 

 ¨ΧΩΡΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΜΑΣ¨
Σήμερα το πρωί ένα πλήθος περίπου 100 ατόμων από γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σχολείο και διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την πρακτική. Διαμαρτυρήθηκαν με χειροκροτήματα, ενώ τράβηξαν και φωτογραφίες κρατώντας μεταξύ τους απόσταση 45 εκατοστών. Οι μαθητές ανέφεραν πως λόγω αυτής της πρακτικής έχουν ψυχρανθεί σε σχέση με το σχολείο και είπαν πως :  Ήρθαμε σε αυτό το σχολείο χάρη στις ικανότητες μας. Συνειδητός μας στόχος μας ήταν να γίνουμε ένας καλλιτέχνης. Όμως μας χωρίζουν σε αγόρια και κορίτσια. Εμείς είμαστε άνθρωποι. Στο σχολείο χώρισαν ακόμα τις τραπεζαρίες μας.  Μαθητές και μαθήτριες δεν μπορούνε να μιλάνε μεταξύ τους. Τα τμήματα της εστίας όπου διαμένουν αγόρια και κορίτσια, χωρίστηκαν με σιδερένια κάγκελα. Παρά το ότι το κτίριο της εστίας έχει μια πόρτα, τα αγόρια εισέρχονται από την δεξιά πλευρά, και τα κορίτσια από την αριστερή. Απαγορεύτηκε από το σχολείο, ακόμα και να φοράμε μπότες. Μπροστά από τη σειρά που κάθονται τα κορίτσια που φοράνε φούστα, προστέθηκε ένα έξτρα ξύλο¨.     
ΕΔΕΙΞΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 1954
Ηλικιωμένη γυναίκα, το εγγόνι της οποίας σπουδάζει στο σχολείο, έδειξε φωτογραφία από το ίδιο σχολείο τραβηγμένη το 1954, που δείχνει μαθητές και μαθήτριες μαζί, και είπε : ¨ Το έτος είναι 2011.Σε αυτή την εποχή, εκπαίδευση με αυτά τα μυαλά. Πολύ κρίμα¨
…………………..

……………………