ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Χαμπέρβακτίμ 17-1-2011

Προσβολή στην τουρκική σημαία !

Μεγάλη αντίδραση προκάλεσε η δημοσίευση βίντεο σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνει την άσχημη επίθεση που έκαναν Ισραηλίτες μαθητές σε βάρος της τουρκικής και ιρανικής σημαίας.

Οι σχέσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ που έφτασαν σε οριακό σημείο με την στάση του ¨ένα λεπτό¨ του Ερντογάν στο Νταβός, δεν μπόρεσαν ξανά να ομαλοποιηθούνε. Οι σχέσεις αυτές εντάθηκαν ιδιαίτερα όταν 9 Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης Ισραηλινών στρατιωτών πάνω στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, προς την δοκιμαζόμενη από το εμπάργκο Γάζα.

Η ανένδοτη στάση της Τουρκίας σε αυτό το σημείο, να ζητά από το Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλλει αποζημιώσεις, έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Ισραήλ. Η αποτελεσματική στρατηγική της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά και την στάση στο Νταβός, φαίνεται να έχει υποστεί χτύπημα. Τα ίχνη αυτού του χτυπήματος φαίνονται σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε παγκοσμίως γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο φαίνονται Ισραηλινοί μαθητές, που έχουν βάλει στην είσοδο του σχολείου τους την τουρκική και ιρανική σημαία, και την πατάνε.