ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ…

 Εφ. Χουριέτ 18-1-2011

2.5 aylık bebek açlıktan öldü

 

2,5 μηνών παιδί πέθανε από την πείνα

 Παιδί 2,5 μηνών από την περιοχή Τεκέκιοι της Σαμψούντας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχασε την ζωή του. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί πέθανε λόγω ανεπαρκής σίτισης.

Το 2,5 μηνών κοριτσάκι ονόματι Κούμπρα του ζευγαριού Νετσλά (25) και Μουράτ Β. μεταφέρθηκε χτες στην Παιδιατρική Κλινική. Οι γιατροί που εξέτασαν το μωρό που έκλαιγε συνεχώς, παρά τις προσπάθειες τους δεν μπόρεσαν να το σώσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως το μωρό πέθανε από ανεπαρκή σίτιση.

Ο άνεργος πατέρας Μουρατ Β. και η μάνα Νετσλά Β, πνίγηκαν στα δάκρυα. Το σώμα της Κούμπρα μεταφέρθηκε για νεκροψία στο κρατικό νοσοκομείο Γκαζί. Εδώ εξακριβώθηκε πως ο θάνατος του μωρού Κούμπρα ήταν η ανεπαρκής σίτιση, ενώ αυτό θα οριστικοποιηθεί μετά και την εξέταση στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

¨ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ¨

Η μητέρα του παιδιού Νετσλά (25) λέει πως ο άντρας της είναι άνεργος και πως προσπαθούνε να επιβιώσουν ζητιανεύοντας. Η Νετσλά αναφέρει πως δυσκολεύονται να βρούνε ακόμη και ψωμί, ¨2,5 χρόνια πριν έχασα το 5,5 ετών κορίτσι μου την Κουμρού. Τώρα πέθανε από την πείνα η Κούμπρα. Το μωρό μου πέθανε από την πείνα, από την φτώχεια. Έχω 2 ακόμη παιδιά. Και αυτά πεινάνε. Η Νετσλά λέει ότι τον περισσότερο καιρό προσπαθούνε να χορτάσουν με τα τρόφιμα που τους δίνουνε οι γείτονες και προσθέτει κλαίγοντας πως ¨Αναγκαστικά ,αν δεν ζητιανέψω, η κατσαρόλα δεν γεμίζει. Τα παιδιά μου τι θα φάνε ; Με τα χρήματα που παίρνω από την ζητιανιά, να γεμίσω τον τέντζερη, να πάρω κανένα ρούχο στα παιδιά μου ή να έπαιρνα φαγητό για το κορίτσι μου που πέθανε ;¨. Η Νετσλά περιγράφει πως οι γιατροί που είχε πάει μέχρι τώρα την βοήθησαν, και πως με αυτά που της έδιναν τάιζε το μωρό, αλλά δεν μπόρεσε να το σώσει. ¨Δεν έχω γάλα να το βυζάξω. Ε μα με το τσάι μπορεί κάποια να κατεβάσει γάλα ; Εδώ και δύο μέρες η κατσαρόλα μου δεν έχει φαγητό. Οι γείτονες μου θα μου φέρουν ένα πιάτο φαί, και αυτό θα το φάνε τα παιδιά¨ λέει περιγράφοντας την πονεμένη της ζωή.

ΣΑΚΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ

…………………………….

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=43652&rid=2

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone