ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

21-12-2010 Νέτγκαζέτε

O Ερντογάν κέρδισε την αγωγή που είχε υποβάλει στον Μπαχτσελί

 

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κέρδισε 8.000 τ.λ. από αγωγή που είχε υποβάλλει στον πρόεδρο του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί  για ¨προσβολή της προσωπικότητας του¨, μετά από δύο διαφορετικές ομιλίες που είχε κάνει. Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 23ο Πρωτοδικείο Άγκυρας, δικηγόρος του Ερντογάν ήταν ο Μουαμέρ Τζεμάλογλου και του Μπαχτσελί ο Χαμίτ Κοτζάμπεϊ. Ο δικηγόρος επανέλαβε ξανά τους ισχυρισμούς του και ζήτησε να γίνουν αποδεκτοί. Ο δικηγόρος Κοτζάμπεϊ είπε πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις είχαν την πρόθεση κριτικής και ανέφερε πως  ¨Και οι δύο πλευρές είναι άτομα που ασχολούνται με την πολιτική. Ζητώ λαμβάνοντας υπόψιν το εν λόγω στοιχείο, να απορρίψετε την μήνυση.

 Η δικαστής Ζερρίν Μπερκέ αποδεχόμενη εν μέρει την μήνυση καταδίκασε τον Μπαχτσελί να πληρώσει αποζημίωση 8000 τ.λ. συν τους νόμιμους τόκους. Στο κείμενο της μήνυσης αναφερόταν πως ο Μπαχτσελί σε δύο διαφορετικές ομιλίες του στις 13 και 20 Ιουλίου 2010 ¨χρησιμοποίησε με βαρύ τρόπο εκφράσεις για τον Εντογάν ιδιαίτερα κατηγορηματικές και ταπεινωτικές¨. Στην μήνυση υπήρχε ο ισχυρισμός πως ¨με τις εν λόγω εκφράσεις υπήρξε προσβολή της προσωπικότητας του Ερντογάν¨ και για κάθε μια από τις ομιλίες του ζητούνταν αποζημίωση 20.000 τ.λ., δηλαδή σύνολο 40.000 τλ.

Σχόλιο : Δηλαδή ο πρωθυπουργός μιας χώρας κερδίζει λεφτά μετά από αγωγή που υπέβαλε σε βάρος ενός από τους 2 μεγαλύτερους πολιτικούς του αντιπάλους.

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone