ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΗΝ

Εφ. Μπιρλίκ 1-12-2010

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ : ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Μεγάλη προσβολή από τον τέως πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κακλαμάνη προς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Φέρεται να έχει πει πως ¨Για να μην χαθεί η Θράκη θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά οι Έλληνες χριστιανοί¨, ενώ για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης χρησιμοποίησε τη φράση ¨Έλληνες μουσουλμάνοι¨. Ο τέως πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ¨Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη¨ που οργάνωσαν η εφημερίδα ¨Άρδην-Ρήξη¨, προκάλεσε εντύπωση και τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων Ελλήνων με την απάντηση που έδωσε σε ερώτημα που του απεύθυναν ¨. Ο Κακλαμάνης αναφέρεται πως είπε πως Για να μην χαθεί η Θράκη θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά οι Έλληνες χριστιανοί¨.

Όμως ο τέως πρόεδρος Κακλαμάνης στην ομιλία του ανέφερε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως ¨Έλληνες μουσουλμάνους¨.
Έτσι για μια ακόμη φορά φάνηκε ξεκάθαρα ότι στις προσπάθειες των μηχανισμών του κράτους επιζητείται η αλλαγή της ταυτότητας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε Έλληνες μουσουλμάνους. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση βρίσκοντας ως ευκαιρία την παρουσία του Κακλαμάνη στη βουλή, του ζήτησαν να φύγει από την αίθουσα, καθώς κατά την άποψη τους δεν είχε πάρει μια ξεκάθαρη θέση. Τότε ο Κακλαμάνης έκανε μια ομιλία και με αυτήν την αβάσιμη ανακοίνωση φάνηκε να κολλάει μια ταυτότητα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Ο Κακλαμάνης στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθηθεί μια  σωστή πολιτική στην Θράκη είναι η απομάκρυνση του προξενείου από την Θράκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης η γνωστή μας από το Μεγάλο Δέρειο ¨διάσημη¨ δασκάλα Χαρά Νικοπούλου αναφέρεται πως είπε : Κύριε πρόεδρε, ποιο μέτρο προδοσίας πρέπει να φτάσουν ακόμη οι Μάντατζη, Ιλχάν και Χατζηοσμάν για να τους διώξετε από το κοινοβούλιο ;¨. Αναφέρεται πως μετά από αυτήν την ερώτηση ξεχείλισε η υπομονή των θεατών οι οποίοι διαμαρτύρονταν φωνάζοντας προς τον Κακλαμάνη. Διότι όπως αναφέρεται, φαινόταν πως ο Κακλαμάνης δεν είχε καμία πρόθεση να απαντήσει στην ερώτηση που τον ρώτησαν. Η κατάσταση μετά από αυτά τα ερωτήματα ηλεκτρίστηκε, και ο Κακλαμάνης άσκησε το δημοκρατικό του δικαίωμα και μίλησε.
Ως εφημερίδα Μπιρλίκ δεν αποδεχόμαστε ποτέ την νέα ταυτότητα που απέδωσε ο κύριος Κακλαμάνης στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Ακόμα περισσότερο ζητάμε από τον πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου και από τους αρμόδιους του Ελληνικού κράτους να παρατήσουν τον όρο ¨Έλληνες Μουσουλμάνοι¨ και την απόδοση του σε εμάς.

………………………..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone